63.3(4УКР-Вол)
Р 60


    Мольтцан, Э.
    Осень и рождество на Волыни [Текст] / Э. Мольтцан // Родина Волынь / Ист. о-во "Волынь" в ФРГ, Житомир. науч.-краевед. о-во исследователей Волыни. - Визентхайд ; Житомир : Волынь, 1998 = HEIMAT WOLHYNIEN. - Т. 17. - С. 104-106 . - ISBN 966-7390-22-5
ББК 63.3(4УКР-Вол)

Рубрики: Етнографія--Свята--Різдво

   Етнографія--Звичаї


   Етнографія--Кухня


   Демографія--Німці


   Волинь
Кл.слова (ненормовані):
страви -- звичаї
Анотація: Дитячі спогади авторки про страви та звичаї на Волині восени та на Різдво і, зокрема, в її німецькій сім'ї
Утримувачі документа:
ЖОУНБ
Дод.точки доступу:
Арндт, Н.А. \сост.\
Мокрицкий, Г.П. \сост.\
Шибинская, Т. \пер.\
Кондратюк, С. \пер.\
2.04

Примірників всього: 2
Кр (2)
Вільні: Кр (2)


63.5(4УКР)
Е-886


    Пархоменко, Т.
    Ритуальне використання обрядових страв з медом у різдвяно-новорічному циклі свят [Текст] / Т. Пархоменко // Етнокультурна спадщина Рівненського Полісся. Вип.2 / ред.-упоряд. В. Ковальчук. - Рівне : Перспектива, 2002. - С. 9-21
ББК 63.5(4УКР)

Рубрики: Етнографія--Обряди

   Етнографія--Кухня


   Полісся
Кл.слова (ненормовані):
страва обрядова -- мед
Утримувачі документа:
Рівненська обласна бібліотека
Дод.точки доступу:
2.04

Вільних прим. немає


Б59973
Е-885


    Пархоменко, Т.
    Використання продуктів бджільництва в поминальних обрядах Зелених свят [на Рівненщині] [Текст] / Т. Пархоменко // Етнокультурна спадщина Рівненського Полісся. - Рівне : Перспектива, 2003. - Вип.4. - С. 112-118 . - ISBN 966-7643-28-Х
ББК 63.5(4Укр-4Рів)
~РУБ Б59973

Рубрики: Етнографія--Поховальний обряд

   Етнографія--Кухня


   Рівненська область
Утримувачі документа:
РДОБ
Дод.точки доступу:
2.04

Примірників всього: 8
КС (3), Аб (2), КР (2), ЧЗ (1)
Вільні: КС (3), Аб (2), КР (2), ЧЗ (1)


Б59973
Е-885


    Ляшко, А.
    Обрядові страви жителів Володимирецького району [Рівненської області] (За матеріалами експедицій) [Текст] / А. Ляшко // Етнокультурна спадщина Рівненського Полісся. - Рівне : Перспектива, 2003. - Вип.4. - С. 136-139 . - ISBN 966-7643-28-Х
ББК 63.5(4Укр-4Рів)
~РУБ Б59973

Рубрики: Етнографія--Кухня

   Володимирецький район (Рівненська область)
Кл.слова (ненормовані):
страва обрядова
Утримувачі документа:
РДОБ
Дод.точки доступу:
2.04

Примірників всього: 8
КС (3), Аб (2), КР (2), ЧЗ (1)
Вільні: КС (3), Аб (2), КР (2), ЧЗ (1)


63.5(4Укр-4Рів)
Е-885


    Боренько, Н.
    Буденна, святкова та ритуально обрядова їжа [на Рівненському Поліссі] [Текст] / Н. Боренько // Етнокультура Рівненського Полісся / упор. В. П. Ковальчук. - Рівне : ПП ДМ, 2009. - С. 95-110
ББК 63.5(4Укр-4Рів)

Рубрики: Етнографія--Кухня

   Рівненське Полісся
Кл.слова (ненормовані):
їжа обрядова
Утримувачі документа:
Рівненська обласна бібліотека
Дод.точки доступу:
2.04

Примірників всього: 1
КР (1)
Вільні: КР (1)


069(477.42)(063)
К-77


    Журавська, Л. Г.
    Гриби - їжа і ліки поліщуків [Текст] / Л. Г. Журавська // Краєзнавство та музейна справа в Україні : матеріали Всеукр. наук.-практ. конф. присвяченої 145-річчю заснування Житомир. обл. краєзн. музею (27 - 29 жовт. 2010 р. , м. Житомир) / Голов. ред М. Ю. Костриця. - Житомир : Видання М. Косенко, 2010. - С. 301-308
УДК
ББК 79.1(4Укр-4Жит)я43

Рубрики: Медицина народна

   Етнографія--Кухня


   Полісся
    Житомирська область

Утримувачі документа:
Рівненська обласна бібліотека
Житомирський обласний краєзнавчий музей
Дод.точки доступу:
6.06



   63.3(4УКР)
   М62


    Будь, Т.
    Особливості традиційного харчування мешканців села Стобихва [Камінь-Каширського району Волинської області] [Текст] / Т. Будь // Минуле і сучасне Волині та Полісся. Сторінки історії Камінь-Каширщини : матеріали ХХXVII Всеукр. іст.-краєзн. наук. конф., м. Камінь-Каширський, 27 жовт. 2010 р. . - Луцьк, 2010. - Вип. 37. - С. 37-44
ББК 63.3(4УКР-4ВОЛ)я43

Рубрики: Етнографія--Кухня

   Історія міст і сіл


   Стобихва, село (Камінь-Каширський район Волинська область)
Кл.слова (ненормовані):
страви
Утримувачі документа:
Волинська обласна бібліотека
Дод.точки доступу:
2.04

Вільних прим. немає


63.5(4Укр-4Рів)
Р-325


   
    Регіональна кулінарна спадщина "Рівненщина". - Рівне : Волин. обереги, 2011. - 16 с. - 5.00 р.
ББК 63.5(4Укр-4Рів)

Рубрики: Етнографія--Кухня

   Рівненська область
Кл.слова (ненормовані):
страви
Дод.точки доступу:
2.04

Примірників всього: 1
КР (1)
Вільні: КР (1)


   63.3(4УКР)
   М 62


    Дмитренко, А.
    Етнографічні експедиції до Шацького району [Текст] / А. Дмитренко // Минуле і сучасне Волині та Полісся: Шацьке поозер'я у світовій та українській історії. Матеріали XLV міжнародної наук. іст.-краєзн. конф. - Луцьк : Волинські старожитності, 2013. - Вип. 45. - С. 76–82
ББК 63.3(4УКР-4ВОЛ)я43

Рубрики: Етнографія--Звичаї

   Етнографія--Обряди


   Етнографія--Побут


   Етнографія--Кухня


   Шацький район (Волинська область)
    Голядин, село (Шацький район Волинська область)

    Світязь, село (Шацький район Волинська область)

    Світязькі Смоляри, село (Шацький район Волинська область)

    Пульмо, село (Шацький район Волинська область)

    Шацьк, селище (Шацький район Волинська область)

    Грабове, село (Шацький район Волинська область)

    Столенські Смоляри, село (Любомльський район Волинська область)

Кл.слова (ненормовані):
промисли -- ремесла -- харчування народне
Утримувачі документа:
Волинська обласна бібліотека
Дод.точки доступу:
Ошуркевич, О. \про нього\
2.04

Примірників всього: 1
кр (1)
Вільні: кр (1)




    Русінова, Т.
    Традиційне харчування поліщуків: історіографічний аспект [Текст] / Т. Русінова // Народна творчість та етнологія. - 2015. - N 1. - С. 39-48

Рубрики: Етнографія--Кухня

   Історіографія


   Полісся
Кл.слова (ненормовані):
обрядові страви -- повсякденні страви -- традиційне харчування -- народне харчування -- календарні традиції -- хліб -- коровай -- каша
Утримувачі документа:
Рівненська обласна бібліотека
Дод.точки доступу:
2.04



63.3(0)
А-437


    Зюбровський, А.
    Пікна діжа у народній культурі повсякдення українців Південно-Західного історико-етнографічного регіону: особливості виготовлення та поводження [Текст] / А. Зюбровський // Актуальні проблеми вітчизняної та всесвітньої історії : зб. присвяч. 75-й річниці Рівнен. держ. гуманітар. ун-ту / Рівнен. держ. гуманітар. ун-т ; голов. ред. Р. М. Постоловський. - Рівне : О. Зень, 2015. - С. 252-257 . - ISBN 978-617-601-146-0
ББК 63.3(0)

Рубрики: Етнографія--Кухня

   Етнографія--Хлібопекарське начиння


   Етнографія--Обряди--Випікання хліба


   Волинь
    Південно-Західна Україна

Кл.слова (ненормовані):
хлібопекарське начиння -- діжа пікна -- випікання хліба -- тісто -- хліб
Анотація: Досліджено особливості технології виготовлення та поводження із центральним компонентом групи хлібопекарського начиння -пікною (хлібною) діжею, призначеною для заквашування та замішування тіста.Зв'ясовано семантику значної кількості обрядодій, пов'язаних із використанням цього бондарного посуду
Утримувачі документа:
Рівненська обласна бібліотека
Дод.точки доступу:
2.04

Примірників всього: 1
КР (1)
Вільні: КР (1)


94(477.81)
О-787


   
    Деякі особливості обіднього столу князів Острозьких у Дубенському замку [15-17 ст.] [Текст] / Б. Рідуш [и др.] // Острозький краєзнавчий збірник / Держ. іст.-культур. заповідник м. Острога ; Остроз. наук.-краєзнав. т-во "Спадщина" ім. князів Острозьких. - Острог, 2017. - Вип. 9 . - С. 22-25
УДК

Рубрики: Етнографія--Кухня

   Етнографія--Побут


   Дубно, місто (Рівненська область)
Кл.слова (ненормовані):
кулінарні уподобання -- риба -- устриці, 16-17 ст. -- тетери -- куріпка -- дика качка -- дикий кабан
Утримувачі документа:
Рівненська обласна бібліотека
Дод.точки доступу:
Рідуш, Б.
Горобець, Л.
Ковальчук, О.
Пшеничний, Ю.
Острозькі, князі \о них\
2.04

Примірників всього: 1
КР (1)
Вільні: КР (1)


94(477.81)
О-787


    Бендюк, М.
    Що, чим і де пили та їли за часів князів Острозьких [16 ст.] [Текст] / М. Бендюк // Острозький краєзнавчий збірник / Держ. іст.-культур. заповідник м. Острога ; Остроз. наук.-краєзнав. т-во "Спадщина" ім. князів Острозьких. - Острог, 2017. - Вип. 9 . - С. 26-30
УДК

Рубрики: Етнографія--Кухня

   Етнографія--Побут


   Волинь
    Острог, місто (Рівненська область)

Кл.слова (ненормовані):
корчма -- пивниці -- острозьке пиво -- квас -- каплуни -- запечені лосі -- заливна риба -- бісквіти -- пряники -- солодощі ручної роботи
Утримувачі документа:
Рівненська обласна бібліотека
Дод.точки доступу:
Острозькі, князі \о них\
2.04

Примірників всього: 1
КР (1)
Вільні: КР (1)




    Бендюк, М.
    Що, чим і де пили та їли за часів князів Острозьких [Текст] / М. Бендюк // Життя і слово : Острозька районна газета. - 2022. - № 51/9 верес./. - С. 6

Рубрики: Історія--Волинь, 16-17 ст.

   Історія Рівненщини, 16-17 ст.


   Етнографія--Кухня


   Рівненська область
    Луцьк, місто --Волинська область

    Волинь

Кл.слова (ненормовані):
КОРЧМИ -- ПИВНИЦІ -- ЇЖА -- КНЯЖЕ МЕНЮ -- НАПОЇ -- ОСТРОЗЬКЕ ПИВО -- ЗВИЧАЇ
Дод.точки доступу:
Острозькі (князі) \о них\
2.05.03