Р 60 Мольтцан, Э. Осень и рождество на Волыни [Текст] / Э. Мольтцан> // Родина Волынь / Ист. о-во "Волынь" в ФРГ, Житомир. науч.-краевед. о-во исследователей Волыни. - Визентхайд ; Житомир : Волынь, 1998 = HEIMAT WOLHYNIEN. - Т. 17. - С. 104-106 . - ISBN 966-7390-22-5 Рубрики: Етнографія--Свята--Різдво Етнографія--Звичаї Етнографія--Кухня Демографія--Німці Волинь Кл.слова (ненормовані): страви -- звичаї Анотація: Дитячі спогади авторки про страви та звичаї на Волині восени та на Різдво і, зокрема, в її німецькій сім'ї Утримувачі документа: ЖОУНБ Дод.точки доступу: Арндт, Н.А. \сост.\ Мокрицкий, Г.П. \сост.\ Шибинская, Т. \пер.\ Кондратюк, С. \пер.\ 2.04 Примірників всього: 2 Кр (2) Вільні: Кр (2) |
Е-886 Пархоменко, Т. Ритуальне використання обрядових страв з медом у різдвяно-новорічному циклі свят [Текст] / Т. Пархоменко> // Етнокультурна спадщина Рівненського Полісся. Вип.2 / ред.-упоряд. В. Ковальчук. - Рівне : Перспектива, 2002. - С. 9-21 Рубрики: Етнографія--Обряди Етнографія--Кухня Полісся Кл.слова (ненормовані): страва обрядова -- мед Утримувачі документа: Рівненська обласна бібліотека Дод.точки доступу: 2.04 Вільних прим. немає |
Е-885 Пархоменко, Т. Використання продуктів бджільництва в поминальних обрядах Зелених свят [на Рівненщині] [Текст] / Т. Пархоменко> // Етнокультурна спадщина Рівненського Полісся. - Рівне : Перспектива, 2003. - Вип.4. - С. 112-118 . - ISBN 966-7643-28-Х ~РУБ Б59973 Рубрики: Етнографія--Поховальний обряд Етнографія--Кухня Рівненська область Утримувачі документа: РДОБ Дод.точки доступу: 2.04 Примірників всього: 8 КС (3), Аб (2), КР (2), ЧЗ (1) Вільні: КС (3), Аб (2), КР (2), ЧЗ (1) |
Е-885 Ляшко, А. Обрядові страви жителів Володимирецького району [Рівненської області] (За матеріалами експедицій) [Текст] / А. Ляшко> // Етнокультурна спадщина Рівненського Полісся. - Рівне : Перспектива, 2003. - Вип.4. - С. 136-139 . - ISBN 966-7643-28-Х ~РУБ Б59973 Рубрики: Етнографія--Кухня Володимирецький район (Рівненська область) Кл.слова (ненормовані): страва обрядова Утримувачі документа: РДОБ Дод.точки доступу: 2.04 Примірників всього: 8 КС (3), Аб (2), КР (2), ЧЗ (1) Вільні: КС (3), Аб (2), КР (2), ЧЗ (1) |
Е-885 Боренько, Н. Буденна, святкова та ритуально обрядова їжа [на Рівненському Поліссі] [Текст] / Н. Боренько> // Етнокультура Рівненського Полісся / упор. В. П. Ковальчук. - Рівне : ПП ДМ, 2009. - С. 95-110 Рубрики: Етнографія--Кухня Рівненське Полісся Кл.слова (ненормовані): їжа обрядова Утримувачі документа: Рівненська обласна бібліотека Дод.точки доступу: 2.04 Примірників всього: 1 КР (1) Вільні: КР (1) |
К-77 Журавська, Л. Г. Гриби - їжа і ліки поліщуків [Текст] / Л. Г. Журавська> // Краєзнавство та музейна справа в Україні : матеріали Всеукр. наук.-практ. конф. присвяченої 145-річчю заснування Житомир. обл. краєзн. музею (27 - 29 жовт. 2010 р. , м. Житомир) / Голов. ред М. Ю. Костриця. - Житомир : Видання М. Косенко, 2010. - С. 301-308
Рубрики: Медицина народна Етнографія--Кухня Полісся Житомирська область Утримувачі документа: Рівненська обласна бібліотека Житомирський обласний краєзнавчий музей Дод.точки доступу: 6.06 |
М62 Будь, Т. Особливості традиційного харчування мешканців села Стобихва [Камінь-Каширського району Волинської області] [Текст] / Т. Будь> // Минуле і сучасне Волині та Полісся. Сторінки історії Камінь-Каширщини : матеріали ХХXVII Всеукр. іст.-краєзн. наук. конф., м. Камінь-Каширський, 27 жовт. 2010 р. . - Луцьк, 2010. - Вип. 37. - С. 37-44 Рубрики: Етнографія--Кухня Історія міст і сіл Стобихва, село (Камінь-Каширський район Волинська область) Кл.слова (ненормовані): страви Утримувачі документа: Волинська обласна бібліотека Дод.точки доступу: 2.04 Вільних прим. немає |
Р-325 Регіональна кулінарна спадщина "Рівненщина". - Рівне : Волин. обереги, 2011. - 16 с. - 5.00 р. Рубрики: Етнографія--Кухня Рівненська область Кл.слова (ненормовані): страви Дод.точки доступу: 2.04 Примірників всього: 1 КР (1) Вільні: КР (1) |
Русінова, Т. Традиційне харчування поліщуків: історіографічний аспект [Текст] / Т. Русінова> // Народна творчість та етнологія. - 2015. - N 1. - С. 39-48 Рубрики: Етнографія--Кухня Історіографія Полісся Кл.слова (ненормовані): обрядові страви -- повсякденні страви -- традиційне харчування -- народне харчування -- календарні традиції -- хліб -- коровай -- каша Утримувачі документа: Рівненська обласна бібліотека Дод.точки доступу: 2.04 |
А-437 Зюбровський, А. Пікна діжа у народній культурі повсякдення українців Південно-Західного історико-етнографічного регіону: особливості виготовлення та поводження [Текст] / А. Зюбровський> // Актуальні проблеми вітчизняної та всесвітньої історії : зб. присвяч. 75-й річниці Рівнен. держ. гуманітар. ун-ту / Рівнен. держ. гуманітар. ун-т ; голов. ред. Р. М. Постоловський. - Рівне : О. Зень, 2015. - С. 252-257 . - ISBN 978-617-601-146-0 Рубрики: Етнографія--Кухня Етнографія--Хлібопекарське начиння Етнографія--Обряди--Випікання хліба Волинь Південно-Західна Україна Кл.слова (ненормовані): хлібопекарське начиння -- діжа пікна -- випікання хліба -- тісто -- хліб Анотація: Досліджено особливості технології виготовлення та поводження із центральним компонентом групи хлібопекарського начиння -пікною (хлібною) діжею, призначеною для заквашування та замішування тіста.Зв'ясовано семантику значної кількості обрядодій, пов'язаних із використанням цього бондарного посуду Утримувачі документа: Рівненська обласна бібліотека Дод.точки доступу: 2.04 Примірників всього: 1 КР (1) Вільні: КР (1) |
О-787 Деякі особливості обіднього столу князів Острозьких у Дубенському замку [15-17 ст.] [Текст] / Б. Рідуш [и др.]> // Острозький краєзнавчий збірник / Держ. іст.-культур. заповідник м. Острога ; Остроз. наук.-краєзнав. т-во "Спадщина" ім. князів Острозьких. - Острог, 2017. - Вип. 9 . - С. 22-25
Рубрики: Етнографія--Кухня Етнографія--Побут Дубно, місто (Рівненська область) Кл.слова (ненормовані): кулінарні уподобання -- риба -- устриці, 16-17 ст. -- тетери -- куріпка -- дика качка -- дикий кабан Утримувачі документа: Рівненська обласна бібліотека Дод.точки доступу: Рідуш, Б. Горобець, Л. Ковальчук, О. Пшеничний, Ю. Острозькі, князі \о них\ 2.04 Примірників всього: 1 КР (1) Вільні: КР (1) |
О-787 Бендюк, М. Що, чим і де пили та їли за часів князів Острозьких [16 ст.] [Текст] / М. Бендюк> // Острозький краєзнавчий збірник / Держ. іст.-культур. заповідник м. Острога ; Остроз. наук.-краєзнав. т-во "Спадщина" ім. князів Острозьких. - Острог, 2017. - Вип. 9 . - С. 26-30
Рубрики: Етнографія--Кухня Етнографія--Побут Волинь Острог, місто (Рівненська область) Кл.слова (ненормовані): корчма -- пивниці -- острозьке пиво -- квас -- каплуни -- запечені лосі -- заливна риба -- бісквіти -- пряники -- солодощі ручної роботи Утримувачі документа: Рівненська обласна бібліотека Дод.точки доступу: Острозькі, князі \о них\ 2.04 Примірників всього: 1 КР (1) Вільні: КР (1) |
Бендюк, М. Що, чим і де пили та їли за часів князів Острозьких [Текст] / М. Бендюк> // Життя і слово : Острозька районна газета. - 2022. - № 51/9 верес./. - С. 6 Рубрики: Історія--Волинь, 16-17 ст. Історія Рівненщини, 16-17 ст. Етнографія--Кухня Рівненська область Луцьк, місто --Волинська область Волинь Кл.слова (ненормовані): КОРЧМИ -- ПИВНИЦІ -- ЇЖА -- КНЯЖЕ МЕНЮ -- НАПОЇ -- ОСТРОЗЬКЕ ПИВО -- ЗВИЧАЇ Дод.точки доступу: Острозькі (князі) \о них\ 2.05.03 |