П-50 Ципишев, С. Традиційні хлібні вироби Рівненського Полісся початку ХХ століття [Текст] : (за польовими матеріалами із Дубровицького та Сарненського районів Рівненської області) / С. Ципишев> // Поліссєзнавство у фольклорно-етнографічних і літературно-мистецьких дослідженнях : 170-річчю від дня народження Павла Чубинського та 160-річчю від дня народження Олени Пчілки присвячується. - Рівне, 2009. - С. 99-107 Рубрики: Етнографія--Обряди--Випікання хліба Рівненське Полісся Дубровицький район (Рівненська область) Сарненський район (Рівненська область) Доп.точки доступа: 2.04 Экземпляры всего: 1 КР (1) Свободны: КР (1) |
А-437 Зюбровський, А. Пікна діжа у народній культурі повсякдення українців Південно-Західного історико-етнографічного регіону: особливості виготовлення та поводження [Текст] / А. Зюбровський> // Актуальні проблеми вітчизняної та всесвітньої історії : зб. присвяч. 75-й річниці Рівнен. держ. гуманітар. ун-ту / Рівнен. держ. гуманітар. ун-т ; голов. ред. Р. М. Постоловський. - Рівне : О. Зень, 2015. - С. 252-257 . - ISBN 978-617-601-146-0 Рубрики: Етнографія--Кухня Етнографія--Хлібопекарське начиння Етнографія--Обряди--Випікання хліба Волинь Південно-Західна Україна фывфывфыв: хлібопекарське начиння -- діжа пікна -- випікання хліба -- тісто -- хліб Аннотация: Досліджено особливості технології виготовлення та поводження із центральним компонентом групи хлібопекарського начиння -пікною (хлібною) діжею, призначеною для заквашування та замішування тіста.Зв'ясовано семантику значної кількості обрядодій, пов'язаних із використанням цього бондарного посуду Держатели документа: Рівненська обласна бібліотека Доп.точки доступа: 2.04 Экземпляры всего: 1 КР (1) Свободны: КР (1) |