Р 60 Мольтцан, Э. Осень и рождество на Волыни [Текст] / Э. Мольтцан> // Родина Волынь / Ист. о-во "Волынь" в ФРГ, Житомир. науч.-краевед. о-во исследователей Волыни. - Визентхайд ; Житомир : Волынь, 1998 = HEIMAT WOLHYNIEN. - Т. 17. - С. 104-106 . - ISBN 966-7390-22-5 Рубрики: Етнографія--Свята--Різдво Етнографія--Звичаї Етнографія--Кухня Демографія--Німці Волинь фывфывфыв: страви -- звичаї Аннотация: Дитячі спогади авторки про страви та звичаї на Волині восени та на Різдво і, зокрема, в її німецькій сім'ї Держатели документа: ЖОУНБ Доп.точки доступа: Арндт, Н.А. \сост.\ Мокрицкий, Г.П. \сост.\ Шибинская, Т. \пер.\ Кондратюк, С. \пер.\ 2.04 Экземпляры всего: 2 Кр (2) Свободны: Кр (2) |
Е-886 Пархоменко, Т. Ритуальне використання обрядових страв з медом у різдвяно-новорічному циклі свят [Текст] / Т. Пархоменко> // Етнокультурна спадщина Рівненського Полісся. Вип.2 / ред.-упоряд. В. Ковальчук. - Рівне : Перспектива, 2002. - С. 9-21 Рубрики: Етнографія--Обряди Етнографія--Кухня Полісся фывфывфыв: страва обрядова -- мед Держатели документа: Рівненська обласна бібліотека Доп.точки доступа: 2.04 Свободных экз. нет |
Е-885 Пархоменко, Т. Використання продуктів бджільництва в поминальних обрядах Зелених свят [на Рівненщині] [Текстььь] / Т. Пархоменко> // Етнокультурна спадщина Рівненського Полісся. - Рівне : Перспектива, 2003. - Вип.4. - С. 112-118 . - ISBN 966-7643-28-Х ~РУБ Б59973 Рубрики: Етнографія--Поховальний обряд Етнографія--Кухня Рівненська область Держатели документа: РДОБ Доп.точки доступа: 2.04 Экземпляры всего: 8 КС (3), Аб (2), КР (2), ЧЗ (1) Свободны: КС (3), Аб (2), КР (2), ЧЗ (1) |
Е-885 Ляшко, А. Обрядові страви жителів Володимирецького району [Рівненської області] (За матеріалами експедицій) [Текстььь] / А. Ляшко> // Етнокультурна спадщина Рівненського Полісся. - Рівне : Перспектива, 2003. - Вип.4. - С. 136-139 . - ISBN 966-7643-28-Х ~РУБ Б59973 Рубрики: Етнографія--Кухня Володимирецький район (Рівненська область) фывфывфыв: страва обрядова Держатели документа: РДОБ Доп.точки доступа: 2.04 Экземпляры всего: 8 КС (3), Аб (2), КР (2), ЧЗ (1) Свободны: КС (3), Аб (2), КР (2), ЧЗ (1) |
Е-885 Боренько, Н. Буденна, святкова та ритуально обрядова їжа [на Рівненському Поліссі] [Текст] / Н. Боренько> // Етнокультура Рівненського Полісся / упор. В. П. Ковальчук. - Рівне : ПП ДМ, 2009. - С. 95-110 Рубрики: Етнографія--Кухня Рівненське Полісся фывфывфыв: їжа обрядова Держатели документа: Рівненська обласна бібліотека Доп.точки доступа: 2.04 Экземпляры всего: 1 КР (1) Свободны: КР (1) |
К-77 Журавська, Л. Г. Гриби - їжа і ліки поліщуків [Текст] / Л. Г. Журавська> // Краєзнавство та музейна справа в Україні : матеріали Всеукр. наук.-практ. конф. присвяченої 145-річчю заснування Житомир. обл. краєзн. музею (27 - 29 жовт. 2010 р. , м. Житомир) / Голов. ред М. Ю. Костриця. - Житомир : Видання М. Косенко, 2010. - С. 301-308
Рубрики: Медицина народна Етнографія--Кухня Полісся Житомирська область Держатели документа: Рівненська обласна бібліотека Житомирський обласний краєзнавчий музей Доп.точки доступа: 6.06 |
М62 Будь, Т. Особливості традиційного харчування мешканців села Стобихва [Камінь-Каширського району Волинської області] [Текст] / Т. Будь> // Минуле і сучасне Волині та Полісся. Сторінки історії Камінь-Каширщини : матеріали ХХXVII Всеукр. іст.-краєзн. наук. конф., м. Камінь-Каширський, 27 жовт. 2010 р. . - Луцьк, 2010. - Вип. 37. - С. 37-44 Рубрики: Етнографія--Кухня Історія міст і сіл Стобихва, село (Камінь-Каширський район Волинська область) фывфывфыв: страви Держатели документа: Волинська обласна бібліотека Доп.точки доступа: 2.04 Свободных экз. нет |
Р-325 Регіональна кулінарна спадщина "Рівненщина". - Рівне : Волин. обереги, 2011. - 16 с. - 5.00 р. Рубрики: Етнографія--Кухня Рівненська область фывфывфыв: страви Доп.точки доступа: 2.04 Экземпляры всего: 1 КР (1) Свободны: КР (1) |
М 62 Дмитренко, А. Етнографічні експедиції до Шацького району [Текстььь] / А. Дмитренко> // Минуле і сучасне Волині та Полісся: Шацьке поозер'я у світовій та українській історії. Матеріали XLV міжнародної наук. іст.-краєзн. конф. - Луцьк : Волинські старожитності, 2013. - Вип. 45. - С. 76–82 Рубрики: Етнографія--Звичаї Етнографія--Обряди Етнографія--Побут Етнографія--Кухня Шацький район (Волинська область) Голядин, село (Шацький район Волинська область) Світязь, село (Шацький район Волинська область) Світязькі Смоляри, село (Шацький район Волинська область) Пульмо, село (Шацький район Волинська область) Шацьк, селище (Шацький район Волинська область) Грабове, село (Шацький район Волинська область) Столенські Смоляри, село (Любомльський район Волинська область) фывфывфыв: промисли -- ремесла -- харчування народне Держатели документа: Волинська обласна бібліотека Доп.точки доступа: Ошуркевич, О. \про нього\ 2.04 Экземпляры всего: 1 кр (1) Свободны: кр (1) |
Русінова, Т. Традиційне харчування поліщуків: історіографічний аспект [Текстььь] / Т. Русінова> // Народна творчість та етнологія. - 2015. - N 1. - С. 39-48 Рубрики: Етнографія--Кухня Історіографія Полісся фывфывфыв: обрядові страви -- повсякденні страви -- традиційне харчування -- народне харчування -- календарні традиції -- хліб -- коровай -- каша Держатели документа: Рівненська обласна бібліотека Доп.точки доступа: 2.04 |
А-437 Зюбровський, А. Пікна діжа у народній культурі повсякдення українців Південно-Західного історико-етнографічного регіону: особливості виготовлення та поводження [Текст] / А. Зюбровський> // Актуальні проблеми вітчизняної та всесвітньої історії : зб. присвяч. 75-й річниці Рівнен. держ. гуманітар. ун-ту / Рівнен. держ. гуманітар. ун-т ; голов. ред. Р. М. Постоловський. - Рівне : О. Зень, 2015. - С. 252-257 . - ISBN 978-617-601-146-0 Рубрики: Етнографія--Кухня Етнографія--Хлібопекарське начиння Етнографія--Обряди--Випікання хліба Волинь Південно-Західна Україна фывфывфыв: хлібопекарське начиння -- діжа пікна -- випікання хліба -- тісто -- хліб Аннотация: Досліджено особливості технології виготовлення та поводження із центральним компонентом групи хлібопекарського начиння -пікною (хлібною) діжею, призначеною для заквашування та замішування тіста.Зв'ясовано семантику значної кількості обрядодій, пов'язаних із використанням цього бондарного посуду Держатели документа: Рівненська обласна бібліотека Доп.точки доступа: 2.04 Экземпляры всего: 1 КР (1) Свободны: КР (1) |
О-787 Деякі особливості обіднього столу князів Острозьких у Дубенському замку [15-17 ст.] [Текстььь] / Б. Рідуш [и др.]> // Острозький краєзнавчий збірник / Держ. іст.-культур. заповідник м. Острога ; Остроз. наук.-краєзнав. т-во "Спадщина" ім. князів Острозьких. - Острог, 2017. - Вип. 9 . - С. 22-25
Рубрики: Етнографія--Кухня Етнографія--Побут Дубно, місто (Рівненська область) фывфывфыв: кулінарні уподобання -- риба -- устриці, 16-17 ст. -- тетери -- куріпка -- дика качка -- дикий кабан Держатели документа: Рівненська обласна бібліотека Доп.точки доступа: Рідуш, Б. Горобець, Л. Ковальчук, О. Пшеничний, Ю. Острозькі, князі \о них\ 2.04 Экземпляры всего: 1 КР (1) Свободны: КР (1) |
О-787 Бендюк, М. Що, чим і де пили та їли за часів князів Острозьких [16 ст.] [Текстььь] / М. Бендюк> // Острозький краєзнавчий збірник / Держ. іст.-культур. заповідник м. Острога ; Остроз. наук.-краєзнав. т-во "Спадщина" ім. князів Острозьких. - Острог, 2017. - Вип. 9 . - С. 26-30
Рубрики: Етнографія--Кухня Етнографія--Побут Волинь Острог, місто (Рівненська область) фывфывфыв: корчма -- пивниці -- острозьке пиво -- квас -- каплуни -- запечені лосі -- заливна риба -- бісквіти -- пряники -- солодощі ручної роботи Держатели документа: Рівненська обласна бібліотека Доп.точки доступа: Острозькі, князі \о них\ 2.04 Экземпляры всего: 1 КР (1) Свободны: КР (1) |
Бендюк, М. Що, чим і де пили та їли за часів князів Острозьких [Текст] / М. Бендюк> // Життя і слово : Острозька районна газета. - 2022. - № 51/9 верес./. - С. 6 Рубрики: Історія--Волинь, 16-17 ст. Історія Рівненщини, 16-17 ст. Етнографія--Кухня Рівненська область Луцьк, місто --Волинська область Волинь фывфывфыв: КОРЧМИ -- ПИВНИЦІ -- ЇЖА -- КНЯЖЕ МЕНЮ -- НАПОЇ -- ОСТРОЗЬКЕ ПИВО -- ЗВИЧАЇ Доп.точки доступа: Острозькі (князі) \о них\ 2.05.03 |