Н-34 Зюбровський, А. Народні традиції вчинення тіста населення північної частини історико-етнографічної Волині на поч. ХХ - поч. ХХІ ст. (за матеріалами польових досліджень Здолбунівського району Рівненської області) / А. Зюбровський> // Наукові записки Рівненського обласного краєзнавчого музею : зб. наук. праць / КЗ "Рівнен. обл. краєзн. музей" РОР. - Рівне : Дятлик М. С., 2014. - Вип. 12, ч. 2. - С. 26-29 . - ISBN 978-617-515-144-0 Рубрики: Етнографія--Кухня--ЗДОЛБУНІВСЬКИЙ РАЙОН Здолбунівський район (Рівненська область) фывфывфыв: випікання хліба Держатели документа: Рівненська обласна бібліотека Доп.точки доступа: 2.04 |
А-437 Зюбровський, А. Пікна діжа у народній культурі повсякдення українців Південно-Західного історико-етнографічного регіону: особливості виготовлення та поводження [Текст] / А. Зюбровський> // Актуальні проблеми вітчизняної та всесвітньої історії : зб. присвяч. 75-й річниці Рівнен. держ. гуманітар. ун-ту / Рівнен. держ. гуманітар. ун-т ; голов. ред. Р. М. Постоловський. - Рівне : О. Зень, 2015. - С. 252-257 . - ISBN 978-617-601-146-0 Рубрики: Етнографія--Кухня Етнографія--Хлібопекарське начиння Етнографія--Обряди--Випікання хліба Волинь Південно-Західна Україна фывфывфыв: хлібопекарське начиння -- діжа пікна -- випікання хліба -- тісто -- хліб Аннотация: Досліджено особливості технології виготовлення та поводження із центральним компонентом групи хлібопекарського начиння -пікною (хлібною) діжею, призначеною для заквашування та замішування тіста.Зв'ясовано семантику значної кількості обрядодій, пов'язаних із використанням цього бондарного посуду Держатели документа: Рівненська обласна бібліотека Доп.точки доступа: 2.04 Экземпляры всего: 1 КР (1) Свободны: КР (1) |