Главная Упрощенный режим Описание

Базы данных


Історична Волинь- результаты поиска

Вид поиска

Область поиска
 Найдено в других БД:Документи про Рівненщину (1)
Формат представления найденных документов:
полныйинформационныйкраткий
Отсортировать найденные документы по:
авторузаглавиюгоду изданиятипу документа
Поисковый запрос: (<.>S=Етнографія -- Обряди -- Випікання хліба<.>)
Общее количество найденных документов : 2
Показаны документы с 1 по 2
Сигли бібліотек за посиланням
1.
63.52(4Укр-4Рів)
П-50


    Ципишев, С.
    Традиційні хлібні вироби Рівненського Полісся початку ХХ століття [Текст] : (за польовими матеріалами із Дубровицького та Сарненського районів Рівненської області) / С. Ципишев // Поліссєзнавство у фольклорно-етнографічних і літературно-мистецьких дослідженнях : 170-річчю від дня народження Павла Чубинського та 160-річчю від дня народження Олени Пчілки присвячується. - Рівне, 2009. - С. 99-107
ББК 63.52(4Укр-4Рів)

Рубрики: Етнографія--Обряди--Випікання хліба

   Рівненське Полісся
    Дубровицький район (Рівненська область)

    Сарненський район (Рівненська область)

Доп.точки доступа:
2.04

Экземпляры всего: 1
КР (1)
Свободны: КР (1)

Найти похожие

2.
63.3(0)
А-437


    Зюбровський, А.
    Пікна діжа у народній культурі повсякдення українців Південно-Західного історико-етнографічного регіону: особливості виготовлення та поводження [Текст] / А. Зюбровський // Актуальні проблеми вітчизняної та всесвітньої історії : зб. присвяч. 75-й річниці Рівнен. держ. гуманітар. ун-ту / Рівнен. держ. гуманітар. ун-т ; голов. ред. Р. М. Постоловський. - Рівне : О. Зень, 2015. - С. 252-257 . - ISBN 978-617-601-146-0
ББК 63.3(0)

Рубрики: Етнографія--Кухня

   Етнографія--Хлібопекарське начиння


   Етнографія--Обряди--Випікання хліба


   Волинь
    Південно-Західна Україна

фывфывфыв:
хлібопекарське начиння -- діжа пікна -- випікання хліба -- тісто -- хліб
Аннотация: Досліджено особливості технології виготовлення та поводження із центральним компонентом групи хлібопекарського начиння -пікною (хлібною) діжею, призначеною для заквашування та замішування тіста.Зв'ясовано семантику значної кількості обрядодій, пов'язаних із використанням цього бондарного посуду
Держатели документа:
Рівненська обласна бібліотека
Доп.точки доступа:
2.04

Экземпляры всего: 1
КР (1)
Свободны: КР (1)

Найти похожие