Главная Упрощенный режим Описание

Базы данных


Історична Волинь- результаты поиска

Вид поиска

Область поиска
 Найдено в других БД:Книги (13)Статті з періодичних видань та збірок (36)Документи про Рівненщину (25)Рівненщина: Минуле і сьогодення (1)
Формат представления найденных документов:
полныйинформационныйкраткий
Отсортировать найденные документы по:
авторузаглавиюгоду изданиятипу документа
Поисковый запрос: (<.>S=Етнографія -- Кухня<.>)
Общее количество найденных документов : 14
Показаны документы с 1 по 14
Сигли бібліотек за посиланням
1.
63.3(4УКР-Вол)
Р 60


    Мольтцан, Э.
    Осень и рождество на Волыни [Текст] / Э. Мольтцан // Родина Волынь / Ист. о-во "Волынь" в ФРГ, Житомир. науч.-краевед. о-во исследователей Волыни. - Визентхайд ; Житомир : Волынь, 1998 = HEIMAT WOLHYNIEN. - Т. 17. - С. 104-106 . - ISBN 966-7390-22-5
ББК 63.3(4УКР-Вол)

Рубрики: Етнографія--Свята--Різдво

   Етнографія--Звичаї


   Етнографія--Кухня


   Демографія--Німці


   Волинь
фывфывфыв:
страви -- звичаї
Аннотация: Дитячі спогади авторки про страви та звичаї на Волині восени та на Різдво і, зокрема, в її німецькій сім'ї
Держатели документа:
ЖОУНБ
Доп.точки доступа:
Арндт, Н.А. \сост.\
Мокрицкий, Г.П. \сост.\
Шибинская, Т. \пер.\
Кондратюк, С. \пер.\
2.04

Экземпляры всего: 2
Кр (2)
Свободны: Кр (2)

Найти похожие

2.
63.5(4УКР)
Е-886


    Пархоменко, Т.
    Ритуальне використання обрядових страв з медом у різдвяно-новорічному циклі свят [Текст] / Т. Пархоменко // Етнокультурна спадщина Рівненського Полісся. Вип.2 / ред.-упоряд. В. Ковальчук. - Рівне : Перспектива, 2002. - С. 9-21
ББК 63.5(4УКР)

Рубрики: Етнографія--Обряди

   Етнографія--Кухня


   Полісся
фывфывфыв:
страва обрядова -- мед
Держатели документа:
Рівненська обласна бібліотека
Доп.точки доступа:
2.04

Свободных экз. нет

Найти похожие

3.
Б59973
Е-885


    Пархоменко, Т.
    Використання продуктів бджільництва в поминальних обрядах Зелених свят [на Рівненщині] [Текстььь] / Т. Пархоменко // Етнокультурна спадщина Рівненського Полісся. - Рівне : Перспектива, 2003. - Вип.4. - С. 112-118 . - ISBN 966-7643-28-Х
ББК 63.5(4Укр-4Рів)
~РУБ Б59973

Рубрики: Етнографія--Поховальний обряд

   Етнографія--Кухня


   Рівненська область
Держатели документа:
РДОБ
Доп.точки доступа:
2.04

Экземпляры всего: 8
КС (3), Аб (2), КР (2), ЧЗ (1)
Свободны: КС (3), Аб (2), КР (2), ЧЗ (1)

Найти похожие

4.
Б59973
Е-885


    Ляшко, А.
    Обрядові страви жителів Володимирецького району [Рівненської області] (За матеріалами експедицій) [Текстььь] / А. Ляшко // Етнокультурна спадщина Рівненського Полісся. - Рівне : Перспектива, 2003. - Вип.4. - С. 136-139 . - ISBN 966-7643-28-Х
ББК 63.5(4Укр-4Рів)
~РУБ Б59973

Рубрики: Етнографія--Кухня

   Володимирецький район (Рівненська область)
фывфывфыв:
страва обрядова
Держатели документа:
РДОБ
Доп.точки доступа:
2.04

Экземпляры всего: 8
КС (3), Аб (2), КР (2), ЧЗ (1)
Свободны: КС (3), Аб (2), КР (2), ЧЗ (1)

Найти похожие

5.
63.5(4Укр-4Рів)
Е-885


    Боренько, Н.
    Буденна, святкова та ритуально обрядова їжа [на Рівненському Поліссі] [Текст] / Н. Боренько // Етнокультура Рівненського Полісся / упор. В. П. Ковальчук. - Рівне : ПП ДМ, 2009. - С. 95-110
ББК 63.5(4Укр-4Рів)

Рубрики: Етнографія--Кухня

   Рівненське Полісся
фывфывфыв:
їжа обрядова
Держатели документа:
Рівненська обласна бібліотека
Доп.точки доступа:
2.04

Экземпляры всего: 1
КР (1)
Свободны: КР (1)

Найти похожие

6.
069(477.42)(063)
К-77


    Журавська, Л. Г.
    Гриби - їжа і ліки поліщуків [Текст] / Л. Г. Журавська // Краєзнавство та музейна справа в Україні : матеріали Всеукр. наук.-практ. конф. присвяченої 145-річчю заснування Житомир. обл. краєзн. музею (27 - 29 жовт. 2010 р. , м. Житомир) / Голов. ред М. Ю. Костриця. - Житомир : Видання М. Косенко, 2010. - С. 301-308
УДК
ББК 79.1(4Укр-4Жит)я43

Рубрики: Медицина народна

   Етнографія--Кухня


   Полісся
    Житомирська область

Держатели документа:
Рівненська обласна бібліотека
Житомирський обласний краєзнавчий музей
Доп.точки доступа:
6.06


Найти похожие

7.
   63.3(4УКР)
   М62


    Будь, Т.
    Особливості традиційного харчування мешканців села Стобихва [Камінь-Каширського району Волинської області] [Текст] / Т. Будь // Минуле і сучасне Волині та Полісся. Сторінки історії Камінь-Каширщини : матеріали ХХXVII Всеукр. іст.-краєзн. наук. конф., м. Камінь-Каширський, 27 жовт. 2010 р. . - Луцьк, 2010. - Вип. 37. - С. 37-44
ББК 63.3(4УКР-4ВОЛ)я43

Рубрики: Етнографія--Кухня

   Історія міст і сіл


   Стобихва, село (Камінь-Каширський район Волинська область)
фывфывфыв:
страви
Держатели документа:
Волинська обласна бібліотека
Доп.точки доступа:
2.04

Свободных экз. нет

Найти похожие

8.
63.5(4Укр-4Рів)
Р-325


   
    Регіональна кулінарна спадщина "Рівненщина". - Рівне : Волин. обереги, 2011. - 16 с. - 5.00 р.
ББК 63.5(4Укр-4Рів)

Рубрики: Етнографія--Кухня

   Рівненська область
фывфывфыв:
страви
Доп.точки доступа:
2.04

Экземпляры всего: 1
КР (1)
Свободны: КР (1)

Найти похожие

9.
   63.3(4УКР)
   М 62


    Дмитренко, А.
    Етнографічні експедиції до Шацького району [Текстььь] / А. Дмитренко // Минуле і сучасне Волині та Полісся: Шацьке поозер'я у світовій та українській історії. Матеріали XLV міжнародної наук. іст.-краєзн. конф. - Луцьк : Волинські старожитності, 2013. - Вип. 45. - С. 76–82
ББК 63.3(4УКР-4ВОЛ)я43

Рубрики: Етнографія--Звичаї

   Етнографія--Обряди


   Етнографія--Побут


   Етнографія--Кухня


   Шацький район (Волинська область)
    Голядин, село (Шацький район Волинська область)

    Світязь, село (Шацький район Волинська область)

    Світязькі Смоляри, село (Шацький район Волинська область)

    Пульмо, село (Шацький район Волинська область)

    Шацьк, селище (Шацький район Волинська область)

    Грабове, село (Шацький район Волинська область)

    Столенські Смоляри, село (Любомльський район Волинська область)

фывфывфыв:
промисли -- ремесла -- харчування народне
Держатели документа:
Волинська обласна бібліотека
Доп.точки доступа:
Ошуркевич, О. \про нього\
2.04

Экземпляры всего: 1
кр (1)
Свободны: кр (1)

Найти похожие

10.


    Русінова, Т.
    Традиційне харчування поліщуків: історіографічний аспект [Текстььь] / Т. Русінова // Народна творчість та етнологія. - 2015. - N 1. - С. 39-48

Рубрики: Етнографія--Кухня

   Історіографія


   Полісся
фывфывфыв:
обрядові страви -- повсякденні страви -- традиційне харчування -- народне харчування -- календарні традиції -- хліб -- коровай -- каша
Держатели документа:
Рівненська обласна бібліотека
Доп.точки доступа:
2.04


Найти похожие

11.
63.3(0)
А-437


    Зюбровський, А.
    Пікна діжа у народній культурі повсякдення українців Південно-Західного історико-етнографічного регіону: особливості виготовлення та поводження [Текст] / А. Зюбровський // Актуальні проблеми вітчизняної та всесвітньої історії : зб. присвяч. 75-й річниці Рівнен. держ. гуманітар. ун-ту / Рівнен. держ. гуманітар. ун-т ; голов. ред. Р. М. Постоловський. - Рівне : О. Зень, 2015. - С. 252-257 . - ISBN 978-617-601-146-0
ББК 63.3(0)

Рубрики: Етнографія--Кухня

   Етнографія--Хлібопекарське начиння


   Етнографія--Обряди--Випікання хліба


   Волинь
    Південно-Західна Україна

фывфывфыв:
хлібопекарське начиння -- діжа пікна -- випікання хліба -- тісто -- хліб
Аннотация: Досліджено особливості технології виготовлення та поводження із центральним компонентом групи хлібопекарського начиння -пікною (хлібною) діжею, призначеною для заквашування та замішування тіста.Зв'ясовано семантику значної кількості обрядодій, пов'язаних із використанням цього бондарного посуду
Держатели документа:
Рівненська обласна бібліотека
Доп.точки доступа:
2.04

Экземпляры всего: 1
КР (1)
Свободны: КР (1)

Найти похожие

12.
94(477.81)
О-787


   
    Деякі особливості обіднього столу князів Острозьких у Дубенському замку [15-17 ст.] [Текстььь] / Б. Рідуш [и др.] // Острозький краєзнавчий збірник / Держ. іст.-культур. заповідник м. Острога ; Остроз. наук.-краєзнав. т-во "Спадщина" ім. князів Острозьких. - Острог, 2017. - Вип. 9 . - С. 22-25
УДК

Рубрики: Етнографія--Кухня

   Етнографія--Побут


   Дубно, місто (Рівненська область)
фывфывфыв:
кулінарні уподобання -- риба -- устриці, 16-17 ст. -- тетери -- куріпка -- дика качка -- дикий кабан
Держатели документа:
Рівненська обласна бібліотека
Доп.точки доступа:
Рідуш, Б.
Горобець, Л.
Ковальчук, О.
Пшеничний, Ю.
Острозькі, князі \о них\
2.04

Экземпляры всего: 1
КР (1)
Свободны: КР (1)

Найти похожие

13.
94(477.81)
О-787


    Бендюк, М.
    Що, чим і де пили та їли за часів князів Острозьких [16 ст.] [Текстььь] / М. Бендюк // Острозький краєзнавчий збірник / Держ. іст.-культур. заповідник м. Острога ; Остроз. наук.-краєзнав. т-во "Спадщина" ім. князів Острозьких. - Острог, 2017. - Вип. 9 . - С. 26-30
УДК

Рубрики: Етнографія--Кухня

   Етнографія--Побут


   Волинь
    Острог, місто (Рівненська область)

фывфывфыв:
корчма -- пивниці -- острозьке пиво -- квас -- каплуни -- запечені лосі -- заливна риба -- бісквіти -- пряники -- солодощі ручної роботи
Держатели документа:
Рівненська обласна бібліотека
Доп.точки доступа:
Острозькі, князі \о них\
2.04

Экземпляры всего: 1
КР (1)
Свободны: КР (1)

Найти похожие

14.


    Бендюк, М.
    Що, чим і де пили та їли за часів князів Острозьких [Текст] / М. Бендюк // Життя і слово : Острозька районна газета. - 2022. - № 51/9 верес./. - С. 6

Рубрики: Історія--Волинь, 16-17 ст.

   Історія Рівненщини, 16-17 ст.


   Етнографія--Кухня


   Рівненська область
    Луцьк, місто --Волинська область

    Волинь

фывфывфыв:
КОРЧМИ -- ПИВНИЦІ -- ЇЖА -- КНЯЖЕ МЕНЮ -- НАПОЇ -- ОСТРОЗЬКЕ ПИВО -- ЗВИЧАЇ
Доп.точки доступа:
Острозькі (князі) \о них\
2.05.03


Найти похожие