63.3(0)
А-437


    Зюбровський, А.
    Пікна діжа у народній культурі повсякдення українців Південно-Західного історико-етнографічного регіону: особливості виготовлення та поводження [Текст] / А. Зюбровський // Актуальні проблеми вітчизняної та всесвітньої історії : зб. присвяч. 75-й річниці Рівнен. держ. гуманітар. ун-ту / Рівнен. держ. гуманітар. ун-т ; голов. ред. Р. М. Постоловський. - Рівне : О. Зень, 2015. - С. 252-257 . - ISBN 978-617-601-146-0
ББК 63.3(0)

Рубрики: Етнографія--Кухня

   Етнографія--Хлібопекарське начиння


   Етнографія--Обряди--Випікання хліба


   Волинь
    Південно-Західна Україна

Кл.слова (ненормовані):
хлібопекарське начиння -- діжа пікна -- випікання хліба -- тісто -- хліб
Анотація: Досліджено особливості технології виготовлення та поводження із центральним компонентом групи хлібопекарського начиння -пікною (хлібною) діжею, призначеною для заквашування та замішування тіста.Зв'ясовано семантику значної кількості обрядодій, пов'язаних із використанням цього бондарного посуду
Утримувачі документа:
Рівненська обласна бібліотека
Дод.точки доступу:
2.04

Примірників всього: 1
КР (1)
Вільні: КР (1)