А-437 Зюбровський, А. Пікна діжа у народній культурі повсякдення українців Південно-Західного історико-етнографічного регіону: особливості виготовлення та поводження [Текст] / А. Зюбровський> // Актуальні проблеми вітчизняної та всесвітньої історії : зб. присвяч. 75-й річниці Рівнен. держ. гуманітар. ун-ту / Рівнен. держ. гуманітар. ун-т ; голов. ред. Р. М. Постоловський. - Рівне : О. Зень, 2015. - С. 252-257 . - ISBN 978-617-601-146-0 Рубрики: Етнографія--Кухня Етнографія--Хлібопекарське начиння Етнографія--Обряди--Випікання хліба Волинь Південно-Західна Україна Кл.слова (ненормовані): хлібопекарське начиння -- діжа пікна -- випікання хліба -- тісто -- хліб Анотація: Досліджено особливості технології виготовлення та поводження із центральним компонентом групи хлібопекарського начиння -пікною (хлібною) діжею, призначеною для заквашування та замішування тіста.Зв'ясовано семантику значної кількості обрядодій, пов'язаних із використанням цього бондарного посуду Утримувачі документа: Рівненська обласна бібліотека Дод.точки доступу: 2.04 Примірників всього: 1 КР (1) Вільні: КР (1) |