Головна Спрощенний режим Опис

Бази даних


Документи про Рівненщину- результати пошуку

Вид пошуку

Зона пошуку
у знайденому
 Знайдено у інших БД:Статті з періодичних видань та збірок (36)Рівненщина: Минуле і сьогодення (1)Історична Волинь (14)
Формат представлення знайдених документів:
повнийінформаційнийкороткий
Відсортувати знайдені документи за:
авторомназвоюроком виданнятипом документа
Пошуковий запит: (<.>S=Етнографія -- Кухня<.>)
Загальна кількість знайдених документів : 25
Показані документи с 1 за 10
Сигли бібліотек за посиланням
 1-10    11-20   21-25 
1.
63.3(0)
А-437


    Зюбровський, А.
    Пікна діжа у народній культурі повсякдення українців Південно-Західного історико-етнографічного регіону: особливості виготовлення та поводження [Текст] / А. Зюбровський // Актуальні проблеми вітчизняної та всесвітньої історії : зб. присвяч. 75-й річниці Рівнен. держ. гуманітар. ун-ту / Рівнен. держ. гуманітар. ун-т ; голов. ред. Р. М. Постоловський. - Рівне : О. Зень, 2015. - С. 252-257 . - ISBN 978-617-601-146-0
ББК 63.3(0)

Рубрики: Етнографія--Кухня

   Етнографія--Хлібопекарське начиння


   Етнографія--Обряди--Випікання хліба


   Волинь
    Південно-Західна Україна

Кл.слова (ненормовані):
хлібопекарське начиння -- діжа пікна -- випікання хліба -- тісто -- хліб
Анотація: Досліджено особливості технології виготовлення та поводження із центральним компонентом групи хлібопекарського начиння -пікною (хлібною) діжею, призначеною для заквашування та замішування тіста.Зв'ясовано семантику значної кількості обрядодій, пов'язаних із використанням цього бондарного посуду
Утримувачі документа:
Рівненська обласна бібліотека
Дод.точки доступу:
2.04

Примірників всього: 1
КР (1)
Вільні: КР (1)

Знайти схожі

2.
63.3(4УКР-Вол)
Р 60


    Мольтцан, Э.
    Осень и рождество на Волыни [Текст] / Э. Мольтцан // Родина Волынь / Ист. о-во "Волынь" в ФРГ, Житомир. науч.-краевед. о-во исследователей Волыни. - Визентхайд ; Житомир : Волынь, 1998 = HEIMAT WOLHYNIEN. - Т. 17. - С. 104-106 . - ISBN 966-7390-22-5
ББК 63.3(4УКР-Вол)

Рубрики: Етнографія--Свята--Різдво

   Етнографія--Звичаї


   Етнографія--Кухня


   Демографія--Німці


   Волинь
Кл.слова (ненормовані):
страви -- звичаї
Анотація: Дитячі спогади авторки про страви та звичаї на Волині восени та на Різдво і, зокрема, в її німецькій сім'ї
Утримувачі документа:
ЖОУНБ
Дод.точки доступу:
Арндт, Н.А. \сост.\
Мокрицкий, Г.П. \сост.\
Шибинская, Т. \пер.\
Кондратюк, С. \пер.\
2.04

Примірників всього: 2
Кр (2)
Вільні: Кр (2)

Знайти схожі

3.


    Цимбалюк, Є.
    Засекречений" куліш від козака-старійшини скуштувало понад десять тисяч осіб [Текст] / Є. Цимбалюк // Голос України. - 2017. - №200/28 жовт./. - С. 11

Рубрики: Етнографія--Кухня

   Рівне, місто
Кл.слова (ненормовані):
куліш -- приготування кулішу
Анотація: Про секрет приготування козацького кулішу від старійшини та генерального скарбника товариства "Рівненська Січ Війська Запорозького" Святослава Мітчука
Дод.точки доступу:
Мітчук, С. \о нем\
2.04

Вільних прим. немає

Знайти схожі

4.


    Гузенкова, Д.
    Що шкварчало на пательнях? [Текст] : на майдані Короленка можна було скуштувати китайську, тайванську, американську, мексіканську вуличну їжу / Д. Гузенкова // Рівне вечірнє : Обласна газета. - 2018. - № 37/13 верес./. - С. 24

Рубрики: Етнографія--Кухня

   Етнографія--Свята


   Рівне, місто
Кл.слова (ненормовані):
фестиваль вуличної їжі
Примірників всього: 1
КРАЄЗН. ВІД. (1)
Вільні: КРАЄЗН. ВІД. (1)

Знайти схожі

5.
811.161.2(062.552)
Л-59


    Крищук, І.
    Назви страв зимового циклу свят у говірці с. Злазне Костопільського району Рівненської області [Текст] / І. Крищук // Лінгвістичні студії молодих дослідників : зб. наук. пр. учасників VI Міжнар. наук. читань "Лінгвіст. студії молодих дослідників" пам'яті проф. К. Ф. Шульжука, Рівне, 25 трав. 2016 р / Рівнен. держ. гуманітар. ун-т ; голов. ред. Г. М. Вокальчук. - Рівне : РДГУ , 2016. - Вип. 7 . - С. 181-183 . - ISBN 978-966-2254-33-4
УДК

Рубрики: Етнолінгвістика

   Етнографія--Духовна культура


   Етнографія--Кухня


   Злазне, село (Костопільський район Рівненська область)
Кл.слова (ненормовані):
обряди -- говірка -- назви різдвяних свят -- страви обрядові -- обрядовість календарна
Дод.точки доступу:
2.04

Примірників всього: 1
КР (1)
Вільні: КР (1)

Знайти схожі

6.
811.161.2(062.552)
Л-59


    Плескач, І.
    Лексика обрядових страв свят зимового і весняного циклів у говірці села Крупове Дубровицького району Рівненської області [Текст] / І. Плескач // Лінгвістичні студії молодих дослідників : зб. наук. пр. учасників VI Міжнар. наук. читань "Лінгвіст. студії молодих дослідників" пам'яті проф. К. Ф. Шульжука, Рівне, 25 трав. 2016 р / Рівнен. держ. гуманітар. ун-т ; голов. ред. Г. М. Вокальчук. - Рівне : РДГУ , 2016. - Вип. 7 . - С. 188-190 . - ISBN 978-966-2254-33-4
УДК

Рубрики: Мовознавство--Лексикологія--Крупове, село (Дубровицький район Рівненська область)

   Етнографія--Кухня


   Крупове, село (Дубровицький район Рівненська область)
Кл.слова (ненормовані):
говірки -- лексика -- обрядодії народні -- страви обрядові
Дод.точки доступу:
15.06

Примірників всього: 1
КР (1)
Вільні: КР (1)

Знайти схожі

7.
94(477.81)
О-787


   
    Деякі особливості обіднього столу князів Острозьких у Дубенському замку [15-17 ст.] [Текст] / Б. Рідуш [и др.] // Острозький краєзнавчий збірник / Держ. іст.-культур. заповідник м. Острога ; Остроз. наук.-краєзнав. т-во "Спадщина" ім. князів Острозьких. - Острог, 2017. - Вип. 9 . - С. 22-25
УДК

Рубрики: Етнографія--Кухня

   Етнографія--Побут


   Дубно, місто (Рівненська область)
Кл.слова (ненормовані):
кулінарні уподобання -- риба -- устриці, 16-17 ст. -- тетери -- куріпка -- дика качка -- дикий кабан
Утримувачі документа:
Рівненська обласна бібліотека
Дод.точки доступу:
Рідуш, Б.
Горобець, Л.
Ковальчук, О.
Пшеничний, Ю.
Острозькі (князі) \о них\
2.04

Примірників всього: 1
КР (1)
Вільні: КР (1)

Знайти схожі

8.
94(477.81)
О-787


    Бендюк, М.
    Що, чим і де пили та їли за часів князів Острозьких [16 ст.] [Текст] / М. Бендюк // Острозький краєзнавчий збірник / Держ. іст.-культур. заповідник м. Острога ; Остроз. наук.-краєзнав. т-во "Спадщина" ім. князів Острозьких. - Острог, 2017. - Вип. 9 . - С. 26-30
УДК

Рубрики: Етнографія--Кухня

   Етнографія--Побут


   Волинь
    Острог, місто (Рівненська область)

Кл.слова (ненормовані):
корчма -- пивниці -- острозьке пиво -- квас -- каплуни -- запечені лосі -- заливна риба -- бісквіти -- пряники -- солодощі ручної роботи
Утримувачі документа:
Рівненська обласна бібліотека
Дод.точки доступу:
Острозькі (князі) \о них\
2.04

Примірників всього: 1
КР (1)
Вільні: КР (1)

Знайти схожі

9.
338.483(477.81)
М-367


   
    Мацик - поліський делікатес = Matsyk - polissya delicacy [Буклет] [Текст] : турист. продукт. - Володимирець : [б. в.], 2019. - 4 с. - Б. ц.
УДК

Рубрики: Туризм--ВОЛОДИМИРЕЦЬКИЙ РАЙОН (РІВНЕНСЬКА ОБЛАСТЬ)

   Краєзнавство--ВОЛОДИМИРЕЦЬКИЙ РАЙОН (РІВНЕНСЬКА ОБЛАСТЬ)


   Етнографія--Кухня


   Володимирецький район (Рівненська область)
    Полісся

Кл.слова (ненормовані):
ЕТНО - ТУР - ФЕСТ -- МАЦИК
Анотація: Про туристичний маршрут Етно-тур - фест "Бурштиновий шлях"
Дод.точки доступу:
7.04

Вільних прим. немає

Знайти схожі

10.


   
    Мацик кулінарна спадщина Рівненщини [Текст] // Рівняни : рівненський журнал успішних людей. - 2020. - № 4. - С. 30-31

Рубрики: Етнографія--Кухня

   Рівненська область
Кл.слова (ненормовані):
культурні традиції -- регіональні традиційні страви -- унікальний продукт -- міжнародний проєкт
Анотація: Про старт міжнародного проєкту "Культурна спадщина кухні" - просування кулінарних традицій Любліна і Рівного, який реалізовує ГО "Агенція сталого розвитку міста" та Упраління з питань стратегічного розвитку та інвестицій Рівненської міської ради
Дод.точки доступу:
2.04

Вільних прим. немає

Знайти схожі

 1-10    11-20   21-25