Главная Упрощенный режим Описание

Базы данных


Документи про Рівненщину- результаты поиска

Вид поиска

Область поиска
 Найдено в других БД:Книги (13)Статті з періодичних видань та збірок (36)Рівненщина: Минуле і сьогодення (1)Історична Волинь (14)
Формат представления найденных документов:
полныйинформационныйкраткий
Отсортировать найденные документы по:
авторузаглавиюгоду изданиятипу документа
Поисковый запрос: (<.>S=Етнографія -- Кухня<.>)
Общее количество найденных документов : 25
Показаны документы с 1 по 25
Сигли бібліотек за посиланням
1.
63.3(0)
А-437


    Зюбровський, А.
    Пікна діжа у народній культурі повсякдення українців Південно-Західного історико-етнографічного регіону: особливості виготовлення та поводження [Текст] / А. Зюбровський // Актуальні проблеми вітчизняної та всесвітньої історії : зб. присвяч. 75-й річниці Рівнен. держ. гуманітар. ун-ту / Рівнен. держ. гуманітар. ун-т ; голов. ред. Р. М. Постоловський. - Рівне : О. Зень, 2015. - С. 252-257 . - ISBN 978-617-601-146-0
ББК 63.3(0)

Рубрики: Етнографія--Кухня

   Етнографія--Хлібопекарське начиння


   Етнографія--Обряди--Випікання хліба


   Волинь
    Південно-Західна Україна

фывфывфыв:
хлібопекарське начиння -- діжа пікна -- випікання хліба -- тісто -- хліб
Аннотация: Досліджено особливості технології виготовлення та поводження із центральним компонентом групи хлібопекарського начиння -пікною (хлібною) діжею, призначеною для заквашування та замішування тіста.Зв'ясовано семантику значної кількості обрядодій, пов'язаних із використанням цього бондарного посуду
Держатели документа:
Рівненська обласна бібліотека
Доп.точки доступа:
2.04

Экземпляры всего: 1
КР (1)
Свободны: КР (1)

Найти похожие

2.
63.3(4УКР-Вол)
Р 60


    Мольтцан, Э.
    Осень и рождество на Волыни [Текст] / Э. Мольтцан // Родина Волынь / Ист. о-во "Волынь" в ФРГ, Житомир. науч.-краевед. о-во исследователей Волыни. - Визентхайд ; Житомир : Волынь, 1998 = HEIMAT WOLHYNIEN. - Т. 17. - С. 104-106 . - ISBN 966-7390-22-5
ББК 63.3(4УКР-Вол)

Рубрики: Етнографія--Свята--Різдво

   Етнографія--Звичаї


   Етнографія--Кухня


   Демографія--Німці


   Волинь
фывфывфыв:
страви -- звичаї
Аннотация: Дитячі спогади авторки про страви та звичаї на Волині восени та на Різдво і, зокрема, в її німецькій сім'ї
Держатели документа:
ЖОУНБ
Доп.точки доступа:
Арндт, Н.А. \сост.\
Мокрицкий, Г.П. \сост.\
Шибинская, Т. \пер.\
Кондратюк, С. \пер.\
2.04

Экземпляры всего: 2
Кр (2)
Свободны: Кр (2)

Найти похожие

3.


    Цимбалюк, Є.
    Засекречений" куліш від козака-старійшини скуштувало понад десять тисяч осіб [Текст] / Є. Цимбалюк // Голос України. - 2017. - №200/28 жовт./. - С. 11

Рубрики: Етнографія--Кухня

   Рівне, місто
фывфывфыв:
куліш -- приготування кулішу
Аннотация: Про секрет приготування козацького кулішу від старійшини та генерального скарбника товариства "Рівненська Січ Війська Запорозького" Святослава Мітчука
Доп.точки доступа:
Мітчук, С. \о нем\
2.04

Свободных экз. нет

Найти похожие

4.


    Гузенкова, Д.
    Що шкварчало на пательнях? [Текст] : на майдані Короленка можна було скуштувати китайську, тайванську, американську, мексіканську вуличну їжу / Д. Гузенкова // Рівне вечірнє : Обласна газета. - 2018. - № 37/13 верес./. - С. 24

Рубрики: Етнографія--Кухня

   Етнографія--Свята


   Рівне, місто
фывфывфыв:
фестиваль вуличної їжі
Экземпляры всего: 1
КРАЄЗН. ВІД. (1)
Свободны: КРАЄЗН. ВІД. (1)

Найти похожие

5.
811.161.2(062.552)
Л-59


    Крищук, І.
    Назви страв зимового циклу свят у говірці с. Злазне Костопільського району Рівненської області [Текстььь] / І. Крищук // Лінгвістичні студії молодих дослідників : зб. наук. пр. учасників VI Міжнар. наук. читань "Лінгвіст. студії молодих дослідників" пам'яті проф. К. Ф. Шульжука, Рівне, 25 трав. 2016 р / Рівнен. держ. гуманітар. ун-т ; голов. ред. Г. М. Вокальчук. - Рівне : РДГУ , 2016. - Вип. 7 . - С. 181-183 . - ISBN 978-966-2254-33-4
УДК

Рубрики: Етнолінгвістика

   Етнографія--Духовна культура


   Етнографія--Кухня


   Злазне, село (Костопільський район Рівненська область)
фывфывфыв:
обряди -- говірка -- назви різдвяних свят -- страви обрядові -- обрядовість календарна
Доп.точки доступа:
2.04

Экземпляры всего: 1
КР (1)
Свободны: КР (1)

Найти похожие

6.
811.161.2(062.552)
Л-59


    Плескач, І.
    Лексика обрядових страв свят зимового і весняного циклів у говірці села Крупове Дубровицького району Рівненської області [Текстььь] / І. Плескач // Лінгвістичні студії молодих дослідників : зб. наук. пр. учасників VI Міжнар. наук. читань "Лінгвіст. студії молодих дослідників" пам'яті проф. К. Ф. Шульжука, Рівне, 25 трав. 2016 р / Рівнен. держ. гуманітар. ун-т ; голов. ред. Г. М. Вокальчук. - Рівне : РДГУ , 2016. - Вип. 7 . - С. 188-190 . - ISBN 978-966-2254-33-4
УДК

Рубрики: Мовознавство--Лексикологія--Крупове, село (Дубровицький район Рівненська область)

   Етнографія--Кухня


   Крупове, село (Дубровицький район Рівненська область)
фывфывфыв:
говірки -- лексика -- обрядодії народні -- страви обрядові
Доп.точки доступа:
15.06

Экземпляры всего: 1
КР (1)
Свободны: КР (1)

Найти похожие

7.
94(477.81)
О-787


   
    Деякі особливості обіднього столу князів Острозьких у Дубенському замку [15-17 ст.] [Текстььь] / Б. Рідуш [и др.] // Острозький краєзнавчий збірник / Держ. іст.-культур. заповідник м. Острога ; Остроз. наук.-краєзнав. т-во "Спадщина" ім. князів Острозьких. - Острог, 2017. - Вип. 9 . - С. 22-25
УДК

Рубрики: Етнографія--Кухня

   Етнографія--Побут


   Дубно, місто (Рівненська область)
фывфывфыв:
кулінарні уподобання -- риба -- устриці, 16-17 ст. -- тетери -- куріпка -- дика качка -- дикий кабан
Держатели документа:
Рівненська обласна бібліотека
Доп.точки доступа:
Рідуш, Б.
Горобець, Л.
Ковальчук, О.
Пшеничний, Ю.
Острозькі (князі) \о них\
2.04

Экземпляры всего: 1
КР (1)
Свободны: КР (1)

Найти похожие

8.
94(477.81)
О-787


    Бендюк, М.
    Що, чим і де пили та їли за часів князів Острозьких [16 ст.] [Текстььь] / М. Бендюк // Острозький краєзнавчий збірник / Держ. іст.-культур. заповідник м. Острога ; Остроз. наук.-краєзнав. т-во "Спадщина" ім. князів Острозьких. - Острог, 2017. - Вип. 9 . - С. 26-30
УДК

Рубрики: Етнографія--Кухня

   Етнографія--Побут


   Волинь
    Острог, місто (Рівненська область)

фывфывфыв:
корчма -- пивниці -- острозьке пиво -- квас -- каплуни -- запечені лосі -- заливна риба -- бісквіти -- пряники -- солодощі ручної роботи
Держатели документа:
Рівненська обласна бібліотека
Доп.точки доступа:
Острозькі (князі) \о них\
2.04

Экземпляры всего: 1
КР (1)
Свободны: КР (1)

Найти похожие

9.
338.483(477.81)
М-367


   
    Мацик - поліський делікатес = Matsyk - polissya delicacy [Буклет] [Текстььь] : турист. продукт. - Володимирець : [б. и.], 2019. - 4 с. - Б. ц.
УДК

Рубрики: Туризм--ВОЛОДИМИРЕЦЬКИЙ РАЙОН (РІВНЕНСЬКА ОБЛАСТЬ)

   Краєзнавство--ВОЛОДИМИРЕЦЬКИЙ РАЙОН (РІВНЕНСЬКА ОБЛАСТЬ)


   Етнографія--Кухня


   Володимирецький район (Рівненська область)
    Полісся

фывфывфыв:
ЕТНО - ТУР - ФЕСТ -- МАЦИК
Аннотация: Про туристичний маршрут Етно-тур - фест "Бурштиновий шлях"
Доп.точки доступа:
7.04

Свободных экз. нет

Найти похожие

10.


   
    Мацик кулінарна спадщина Рівненщини [Текст] // Рівняни : рівненський журнал успішних людей. - 2020. - № 4. - С. 30-31

Рубрики: Етнографія--Кухня

   Рівненська область
фывфывфыв:
культурні традиції -- регіональні традиційні страви -- унікальний продукт -- міжнародний проєкт
Аннотация: Про старт міжнародного проєкту "Культурна спадщина кухні" - просування кулінарних традицій Любліна і Рівного, який реалізовує ГО "Агенція сталого розвитку міста" та Упраління з питань стратегічного розвитку та інвестицій Рівненської міської ради
Доп.точки доступа:
2.04

Свободных экз. нет

Найти похожие

11.


   
    Мацик як перепустка до Європи [Текст] // Рівненський кооператор : Газета споживчої кооперації . - 2020. - № 12/12 черв./. - С. 7

Рубрики: Етнографія--Кухня

   Рівне, місто
    Люблін, місто (Польща)

фывфывфыв:
ПРОЄКТ КУЛІНАРНА СПАДЩИНА -- СПІВРОБІТНИЦТВО ТРАНСКОРДОННЕ
Аннотация: Про проєкт "культурна спадщина кухні - просування кулінарних традицій через професіоналізацію гастрономічної пропозиції Любліна та Рівного" переміг у конкурсі за програмою транскордонного співробітництва "Польща - Україна - Білорусь".
Доп.точки доступа:
2.04

Свободных экз. нет

Найти похожие

12.


   
    "Нащо кабана тримати, якщо мацика не напихати?" [Текст] // Вільне слово : Громадсько-політична газета. - 2020. - № 31/30 лип./. - С. 16

Рубрики: Етнографія--Кухня

   Рівненська область
    Полісся

фывфывфыв:
кулінарна спадщина -- родинні традиції
Аннотация: Про поліський мацик, секрети приготування
Доп.точки доступа:
2.04

Свободных экз. нет

Найти похожие

13.


    Панасюк, Т.
    Готуймо мацик - кулінарну візитівку Полісся [Текст] / Т. Панасюк // Голос України. - 2020. - № 243/31 груд./. - С. 18

Рубрики: Етнографія--Кухня

   Туризм


   Полісся
    Рівненська область

фывфывфыв:
АВТЕНТИЧНА СТРАВА -- МАЦИК -- РІВНЕНСЬКЕ ПОЛІССЯ
Аннотация: Про автентичну страву - знаменитий поліський мацик, яка є частиною гастрономічного туризму
Доп.точки доступа:
2.04

Свободных экз. нет

Найти похожие

14.
641.56(477.81)
С-50


   
    Смакуй Рівненське: автентичні страви та напої = Smakujcie Rowienskie: autentyczne potrawy i napoje = Enjoy the cuisine of Rivne: authentic dishes and drinks [Текстььь] / відп. за вип. О. Хмельник ; ред. В. Власюк. - Рівне : [б. и.], 2020. - 50 с. - 60.00 р.
УДК

Рубрики: Кулінарія

   Етнографія--Кухня


   Рівненська область
фывфывфыв:
АВТЕНТИЧНІ СТРАВИ -- МІКРОПРОЕКТ -- КУЛЬТУРНА СПАДЩИНА КУХНІ
Доп.точки доступа:
2.04

Экземпляры всего: 1
КР (1)
Свободны: КР (1)

Найти похожие

15.


   
    Фестиваль автентичної кухні "Мацик" у Рівному [Текст] // Волинський Монітор : суспільно-політична газета. - 2021. - № 9/13 трав./. - С. 14

Рубрики: Етнографія--Кухня

   Фестивалі--Кухня


   Рівне, місто
фывфывфыв:
ГРОМАДСЬКА ОРГАНІЗАЦІЯ -- АГЕНЦІЯ СТАЛОГО РОЗВИТКУ МІСТА -- ГАСТРОНОМІЧНИЙ ФЕСТИВАЛЬ -- АВТЕНТИЧНА КУХНЯ -- МАЦИК
Аннотация: Про фестиваль автентичної кухні "Мацик" в місті Рівне в рамках міжнародного проєкту "Культурна спадщина кухні - просування кулінарних традицій черех професіоналізацію гастрономічної пропозиції Любліна і Рівного".
Доп.точки доступа:
2.04

Свободных экз. нет

Найти похожие

16.


    Якобчук, М.
    Смакуй рівненське [Текст] / М. Якобчук // Волинський Монітор : суспільно-політична газета. - 2021. - № 10/27 трав./. - С. 8

Рубрики: Культурно-освітня робота

   Етнографія--Кухня


   Рівне, місто
фывфывфыв:
ДЕНЬ ЄВРОПИ -- КОНЦЕРТНО-РОЗВАЖАЛЬНА ПРОГРАМА -- ФЕСТИВАЛЬ АВТЕНТИЧНОЇ КУХНІ
Аннотация: Про святкування Дня Європи в Рівному.
Доп.точки доступа:
13.02

Свободных экз. нет

Найти похожие

17.


    Кириловець, В.
    Як у Рокитному борщ варили [Текст] / В. Кириловець // Новини Рокитнівщини : Районна громадсько-політична газета. - 2021. - № 28/19 серп./. - С. 12

Рубрики: Позашкільна та позакласна робота

   Етнографія--Кухня


   Рокитне, селище міського типу--Сарненський район--Рівненська область
фывфывфыв:
всеукраїнський конкурс "Український борщ - національний бренд кулінарної культури" -- гурток "Юні краєзнавці-етнографи" -- відеофільм приготування борщу -- підсумуи конкурсу -- звання "Кращий респондент"
Аннотация: Про участь у всеукраїнському конкурсі "Український борщ - національний бренд кулінарної культури" вихованців гуртка "Юні краєзнавці-етнографи" Рокитнівського ліцею № 3.
Доп.точки доступа:
12.07

Экземпляры всего: 1
КРАЄЗН. ВІД. (1)
Свободны: КРАЄЗН. ВІД. (1)

Найти похожие

18.


    Янчин, Н.
    Підзамчівську затерту капусту оцінили навіть президенти! [Текст] / Н. Янчин // Сурми Радзивілів : районний інформаційно-аналітичний часопис. - 2021. - № 50/24 груд./. - С. 4

Рубрики: Етнографія--Кухня

   Підзамче, село--Дубенський район--Рівненська область
фывфывфыв:
АВТЕНТИЧНА СТРАВА -- ПРОЄКТ МІЖНАРОДНИЙ -- ПРОЄКТ ТАЄМНИЦІ УКРАЇНИ ДЛЯ ТЕБЕ -- ДАВНІЙ РЕЦЕПТ -- ГАСТРОНОМІЧНИЙ МАРШРУТ
Аннотация: Господині з Підзамчівського старостинського округу Радивилівської ТГ, що в Дубенському районі, презентували давній рецепт з автентичної української кухні в Івано-Франківську для дипломатичних гостей, а також високопосадовців держави та потрапили до числа переможців міжнародного культурно-соціального проєкту "Таємниці України для тебе".
Доп.точки доступа:
2.04

Экземпляры всего: 1
КРАЄЗН. ВІД. (1)
Свободны: КРАЄЗН. ВІД. (1)

Найти похожие

19.


   
    100-літній рецепт "Затертої капусти" з Підзамче побачить світ [Текст] // Рівне вечірнє : Обласна газета. - 2021. - № 52/30 груд./. - С. 20

Рубрики: Етнографія--Кухня

   Підзамче, село--Дубенський район--Рівненська область
фывфывфыв:
ПРОЄКТ МІЖНАРОДНИЙ -- ПРОЄКТ ТАЄМНИЦІ УКРАЇНИ ДЛЯ ТЕБЕ -- ПРЕЗЕНТАЦІЯ ДАВНЬОГО РЕЦЕПТУ -- АВТЕНТИЧНА КУХНЯ -- ГАСТРОНОМІЧНИЙ МАРШРУТ
Аннотация: Про господинь з Радивилівщини, що в Дубенському районі, які стали переможцями міжнародного культурно-соціального проєкту "Таємниці України для тебе" та успішно презентували давній рецепт з автентичної української кухні в Івано-Франківську для дипломатичних гостей, а також вищих посадових осіб держави. Страву за рецептом, запозиченим із старовини, готувала Світлана Атаденко, директорка Будинку культури.
Доп.точки доступа:
Атаденко, С. \о ней\
2.04

Экземпляры всего: 1
КРАЄЗН. ВІД. (1)
Свободны: КРАЄЗН. ВІД. (1)

Найти похожие

20.


    Янчин, Н.
    Затерту капусту оцінили навіть Президенти! [Текст] / Н. Янчин // Скриня : Громадсько-політичний тижневик. - 2022. - № 1/2/6 січ./. - С. 3

Рубрики: Етнографія--Кухня

   Підзамче, село--Дубенський район--Рівненська область
фывфывфыв:
АВТЕНТИЧНА КУХНЯ -- ПРОЄКТ КУЛЬТУРНО-СОЦІАЛЬНИЙ -- ПРОЄКТ ТАЄМНИЦІ УКРАЇНИ ДЛЯ ТЕБЕ -- НЕМАТЕРІАЛЬНА КУЛЬТУРНА СПАДЩИНА -- ТУРИСТИЧНИЙ МАРШРУТ -- ГАСТРОНОМІЧНИЙ МАРШРУТ
Аннотация: Про страву автентичної української кухні, яка допомогла господиням Підзамчівського старостинського округу, що у Дубенському районі, потрапити до числа переможців міжнародного культурно-соціального проєкту "Таємниці України для тебе".
Доп.точки доступа:
2.04

Экземпляры всего: 1
КРАЄЗН. ВІД. (1)
Свободны: КРАЄЗН. ВІД. (1)

Найти похожие

21.


    Бендюк, М.
    Що, чим і де пили та їли за часів князів Острозьких [16-17 ст.] [Текст] / М. Бендюк // Життя і слово : Острозька районна газета. - 2022. - № 51/9 верес./. - С. 6

Рубрики: Історія Рівненщини, 16-17 ст.

   Етнографія--Кухня


   Рівненська область
фывфывфыв:
КОРЧМИ -- ПИВНИЦІ -- ЇЖА -- КНЯЖЕ МЕНЮ -- АЛКОГОЛЬНІ НАПОЇ -- ОСТРОЗЬКЕ ПИВО -- ЗВИЧАЇ
Доп.точки доступа:
Острозькі (князі) \о них\
2.05.03

Экземпляры всего: 1
КРАЄЗН. ВІД. (1)
Свободны: КРАЄЗН. ВІД. (1)

Найти похожие

22.


   
    Рецепти з давнини: якою була Радивилівщина на смак?! [Текст] // Сурми Радзивілів : районний інформаційно-аналітичний часопис. - 2023. - № 40/13 жовт./. - С. 3

Рубрики: Етнографія--Кухня

   Радивилівська міська ТГ--Дубенський район--Рівненська область
фывфывфыв:
НЕМАТЕРІАЛЬНА КУЛЬТУРНА СПАДЩИНА -- ОРИГІНАЛЬНИЙ РЕЦЕПТ ПРИГОТУВАННЯ ГОЛУБЦІВ З МЛИНЦЯМИ -- РАДИВИЛІВСЬКИЙ МБК -- КЗ РАДИВИЛІВСЬКИЙ ІСТОРИЧНИЙ МУЗЕЙ -- КУЛІНАРНА РОДЗИНКА
Аннотация: Працівники КЗ "Радивилівський МБК" Радивилівської міської ради продовжують працювати над проектом з дослідження нематеріальної культурної спадщини Радивилівщини Дубенського району.
Доп.точки доступа:
2.04

Свободных экз. нет

Найти похожие

23.


   
    Здивуємо рецептом кулінарної давнини! [Текст] // Сурми Радзивілів : районний інформаційно-аналітичний часопис. - 2023. - № 43/3 листоп./. - С. 4

Рубрики: Етнографія--Кухня

   Радивилівська міська ТГ--Дубенський район--Рівненська область
фывфывфыв:
РАДИВИЛІВСЬКА ГРОМАДА -- НЕМАТЕРІАЛЬНА КУЛЬТУРНА СПАДЩИНА УКРАЇНИ -- ГОЛУБЦІ -- УНІКАЛЬНИЙ РЕЦЕПТ ПРИГОТУВАННЯ
Аннотация: Голубці з Радивилівської громади Дубенського району можуть стати "культурною спадщиною" України.
Доп.точки доступа:
2.04

Свободных экз. нет

Найти похожие

24.


    Мартинюк, В.
    Радивилівська громада додає смаку: особливі Радивилівські голубці з млинцями стали частиною нематеріальної культурної спадщини України [Текст] / В. Мартинюк // Сурми Радзивілів : районний інформаційно-аналітичний часопис. - 2023. - № 48/29 груд./. - С. 4

Рубрики: Етнографія--Кухня

   Радивилів, місто--Дубенський район--Рівненська область
фывфывфыв:
РАДИВИЛІВСЬКІ ГОЛУБЦІ З МЛИНЦЯМИ -- НЕМАТЕРІАЛЬНА КУЛЬТУРНА СПАДЩИНА УКРАЇНИ -- РУЛЕТИКИ ПО-РАДИВИЛІВСЬКІ
Доп.точки доступа:
2.04

Свободных экз. нет

Найти похожие

25.


    Юркова, О.
    Нематеріальна спадщина [Текст] / О. Юркова // Голос України. - 2024. - № 24/3 лют./. - С. 7

Рубрики: Культура Рівненської області

   Етнографія--Кухня


   Володимирецька селищна ТГ--Вараський район--Рівненська область
фывфывфыв:
НЕМАТЕРІАЛЬНА КУЛЬТУРНА СПАДЩИНА -- БАЗА ДАНИХ -- РОБОЧА ГРУПА -- СТРАВА -- МАГЛАЇ З КВАСОЛЕЮ
Аннотация: У Володимирецькій селищній територіальній громаді спеціально створена робоча група поповнює базу даних елементів нематеріальної культурної спадщини, на яку багата ця поліська громада і яка нещодавно поповнилася розповідями про маглаї з квасолею - дуже давню страву.
Доп.точки доступа:
13.00

Свободных экз. нет

Найти похожие