Поисковый запрос: (<.>S=Етнографія -- Кухня<.>) |
Общее количество найденных документов : 29
Показаны документы с 1 по 20
Сигли бібліотек за посиланням
|
|
>1.
| 63.3(0) А-437
Зюбровський, А. Пікна діжа у народній культурі повсякдення українців Південно-Західного історико-етнографічного регіону: особливості виготовлення та поводження [Текст] / А. Зюбровський> // Актуальні проблеми вітчизняної та всесвітньої історії : зб. присвяч. 75-й річниці Рівнен. держ. гуманітар. ун-ту / Рівнен. держ. гуманітар. ун-т ; голов. ред. Р. М. Постоловський. - Рівне : О. Зень, 2015. - С. 252-257
. - ISBN 978-617-601-146-0 ББК 63.3(0)
Рубрики: Етнографія--Кухня
Етнографія--Хлібопекарське начиння
Етнографія--Обряди--Випікання хліба
Волинь Південно-Західна Україна фывфывфыв: хлібопекарське начиння -- діжа пікна -- випікання хліба -- тісто -- хліб Аннотация: Досліджено особливості технології виготовлення та поводження із центральним компонентом групи хлібопекарського начиння -пікною (хлібною) діжею, призначеною для заквашування та замішування тіста.Зв'ясовано семантику значної кількості обрядодій, пов'язаних із використанням цього бондарного посуду
Держатели документа: Рівненська обласна бібліотека Доп.точки доступа: 2.04
Экземпляры всего: 1 КР (1) Свободны: КР (1) Найти похожие
|
>2.
| 63.3(4УКР-Вол) Р 60
Мольтцан, Э. Осень и рождество на Волыни [Текст] / Э. Мольтцан> // Родина Волынь / Ист. о-во "Волынь" в ФРГ, Житомир. науч.-краевед. о-во исследователей Волыни. - Визентхайд ; Житомир : Волынь, 1998 = HEIMAT WOLHYNIEN. - Т. 17. - С. 104-106
. - ISBN 966-7390-22-5 ББК 63.3(4УКР-Вол)
Рубрики: Етнографія--Свята--Різдво
Етнографія--Звичаї
Етнографія--Кухня
Демографія--Німці
Волинь фывфывфыв: страви -- звичаї Аннотация: Дитячі спогади авторки про страви та звичаї на Волині восени та на Різдво і, зокрема, в її німецькій сім'ї
Держатели документа: ЖОУНБ Доп.точки доступа: Арндт, Н.А. \сост.\ Мокрицкий, Г.П. \сост.\ Шибинская, Т. \пер.\ Кондратюк, С. \пер.\ 2.04
Экземпляры всего: 2 Кр (2) Свободны: Кр (2) Найти похожие
|
>3.
|
Цимбалюк, Є. Засекречений" куліш від козака-старійшини скуштувало понад десять тисяч осіб [Текст] / Є. Цимбалюк> // Голос України. - 2017. - №200/28 жовт./. - С. 11
Рубрики: Етнографія--Кухня
Рівне, місто фывфывфыв: куліш -- приготування кулішу Аннотация: Про секрет приготування козацького кулішу від старійшини та генерального скарбника товариства "Рівненська Січ Війська Запорозького" Святослава Мітчука
Доп.точки доступа: Мітчук, С. \о нем\ 2.04
Свободных экз. нет Найти похожие
|
>4.
|
Гузенкова, Д. Що шкварчало на пательнях? [Текст] : на майдані Короленка можна було скуштувати китайську, тайванську, американську, мексіканську вуличну їжу / Д. Гузенкова> // Рівне вечірнє : Обласна газета. - 2018. - № 37/13 верес./. - С. 24
Рубрики: Етнографія--Кухня
Етнографія--Свята
Рівне, місто фывфывфыв: фестиваль вуличної їжі
Экземпляры всего: 1 КРАЄЗН. ВІД. (1) Свободны: КРАЄЗН. ВІД. (1) Найти похожие
|
>5.
| 811.161.2(062.552) Л-59
Крищук, І. Назви страв зимового циклу свят у говірці с. Злазне Костопільського району Рівненської області [Текстььь] / І. Крищук> // Лінгвістичні студії молодих дослідників : зб. наук. пр. учасників VI Міжнар. наук. читань "Лінгвіст. студії молодих дослідників" пам'яті проф. К. Ф. Шульжука, Рівне, 25 трав. 2016 р / Рівнен. держ. гуманітар. ун-т ; голов. ред. Г. М. Вокальчук. - Рівне : РДГУ , 2016. - Вип. 7 . - С. 181-183
. - ISBN 978-966-2254-33-4
Рубрики: Етнолінгвістика
Етнографія--Духовна культура
Етнографія--Кухня
Злазне, село (Костопільський район Рівненська область) фывфывфыв: обряди -- говірка -- назви різдвяних свят -- страви обрядові -- обрядовість календарна
Доп.точки доступа: 2.04
Экземпляры всего: 1 КР (1) Свободны: КР (1) Найти похожие
|
>6.
| 811.161.2(062.552) Л-59
Плескач, І. Лексика обрядових страв свят зимового і весняного циклів у говірці села Крупове Дубровицького району Рівненської області [Текстььь] / І. Плескач> // Лінгвістичні студії молодих дослідників : зб. наук. пр. учасників VI Міжнар. наук. читань "Лінгвіст. студії молодих дослідників" пам'яті проф. К. Ф. Шульжука, Рівне, 25 трав. 2016 р / Рівнен. держ. гуманітар. ун-т ; голов. ред. Г. М. Вокальчук. - Рівне : РДГУ , 2016. - Вип. 7 . - С. 188-190
. - ISBN 978-966-2254-33-4
Рубрики: Мовознавство--Лексикологія--Крупове, село (Дубровицький район Рівненська область)
Етнографія--Кухня
Крупове, село (Дубровицький район Рівненська область) фывфывфыв: говірки -- лексика -- обрядодії народні -- страви обрядові
Доп.точки доступа: 15.06
Экземпляры всего: 1 КР (1) Свободны: КР (1) Найти похожие
|
>7.
| 94(477.81) О-787
Деякі особливості обіднього столу князів Острозьких у Дубенському замку [15-17 ст.] [Текстььь] / Б. Рідуш [и др.]> // Острозький краєзнавчий збірник / Держ. іст.-культур. заповідник м. Острога ; Остроз. наук.-краєзнав. т-во "Спадщина" ім. князів Острозьких. - Острог, 2017. - Вип. 9 . - С. 22-25
Рубрики: Етнографія--Кухня
Етнографія--Побут
Дубно, місто (Рівненська область) фывфывфыв: кулінарні уподобання -- риба -- устриці, 16-17 ст. -- тетери -- куріпка -- дика качка -- дикий кабан
Держатели документа: Рівненська обласна бібліотека Доп.точки доступа: Рідуш, Б. Горобець, Л. Ковальчук, О. Пшеничний, Ю. Острозькі (князі) \о них\ 2.04
Экземпляры всего: 1 КР (1) Свободны: КР (1) Найти похожие
|
>8.
| 94(477.81) О-787
Бендюк, М. Що, чим і де пили та їли за часів князів Острозьких [16 ст.] [Текстььь] / М. Бендюк> // Острозький краєзнавчий збірник / Держ. іст.-культур. заповідник м. Острога ; Остроз. наук.-краєзнав. т-во "Спадщина" ім. князів Острозьких. - Острог, 2017. - Вип. 9 . - С. 26-30
Рубрики: Етнографія--Кухня
Етнографія--Побут
Волинь Острог, місто (Рівненська область) фывфывфыв: корчма -- пивниці -- острозьке пиво -- квас -- каплуни -- запечені лосі -- заливна риба -- бісквіти -- пряники -- солодощі ручної роботи
Держатели документа: Рівненська обласна бібліотека Доп.точки доступа: Острозькі (князі) \о них\ 2.04
Экземпляры всего: 1 КР (1) Свободны: КР (1) Найти похожие
|
>9.
| 338.483(477.81) М-367
Мацик - поліський делікатес = Matsyk - polissya delicacy [Буклет] [Текстььь] : турист. продукт. - Володимирець : [б. и.], 2019. - 4 с. - Б. ц.
Рубрики: Туризм--ВОЛОДИМИРЕЦЬКИЙ РАЙОН (РІВНЕНСЬКА ОБЛАСТЬ)
Краєзнавство--ВОЛОДИМИРЕЦЬКИЙ РАЙОН (РІВНЕНСЬКА ОБЛАСТЬ)
Етнографія--Кухня
Володимирецький район (Рівненська область) Полісся фывфывфыв: ЕТНО - ТУР - ФЕСТ -- МАЦИК Аннотация: Про туристичний маршрут Етно-тур - фест "Бурштиновий шлях"
Доп.точки доступа: 7.04
Свободных экз. нет Найти похожие
|
>10.
|
Мацик кулінарна спадщина Рівненщини [Текст]> // Рівняни : рівненський журнал успішних людей. - 2020. - № 4. - С. 30-31
Рубрики: Етнографія--Кухня
Рівненська область фывфывфыв: культурні традиції -- регіональні традиційні страви -- унікальний продукт -- міжнародний проєкт Аннотация: Про старт міжнародного проєкту "Культурна спадщина кухні" - просування кулінарних традицій Любліна і Рівного, який реалізовує ГО "Агенція сталого розвитку міста" та Упраління з питань стратегічного розвитку та інвестицій Рівненської міської ради
Доп.точки доступа: 2.04
Свободных экз. нет Найти похожие
|
>11.
|
Мацик як перепустка до Європи [Текст]> // Рівненський кооператор : Газета споживчої кооперації . - 2020. - № 12/12 черв./. - С. 7
Рубрики: Етнографія--Кухня
Рівне, місто Люблін, місто (Польща) фывфывфыв: ПРОЄКТ КУЛІНАРНА СПАДЩИНА -- СПІВРОБІТНИЦТВО ТРАНСКОРДОННЕ Аннотация: Про проєкт "культурна спадщина кухні - просування кулінарних традицій через професіоналізацію гастрономічної пропозиції Любліна та Рівного" переміг у конкурсі за програмою транскордонного співробітництва "Польща - Україна - Білорусь".
Доп.точки доступа: 2.04
Свободных экз. нет Найти похожие
|
>12.
|
"Нащо кабана тримати, якщо мацика не напихати?" [Текст]> // Вільне слово : Громадсько-політична газета. - 2020. - № 31/30 лип./. - С. 16
Рубрики: Етнографія--Кухня
Рівненська область Полісся фывфывфыв: кулінарна спадщина -- родинні традиції Аннотация: Про поліський мацик, секрети приготування
Доп.точки доступа: 2.04
Свободных экз. нет Найти похожие
|
>13.
|
Панасюк, Т. Готуймо мацик - кулінарну візитівку Полісся [Текст] / Т. Панасюк> // Голос України. - 2020. - № 243/31 груд./. - С. 18
Рубрики: Етнографія--Кухня
Туризм
Полісся Рівненська область фывфывфыв: АВТЕНТИЧНА СТРАВА -- МАЦИК -- РІВНЕНСЬКЕ ПОЛІССЯ Аннотация: Про автентичну страву - знаменитий поліський мацик, яка є частиною гастрономічного туризму
Доп.точки доступа: 2.04
Свободных экз. нет Найти похожие
|
>14.
| 641.56(477.81) С-50
Смакуй Рівненське: автентичні страви та напої = Smakujcie Rowienskie: autentyczne potrawy i napoje = Enjoy the cuisine of Rivne: authentic dishes and drinks [Текстььь] / відп. за вип. О. Хмельник ; ред. В. Власюк. - Рівне : [б. и.], 2020. - 50 с. - 60.00 р.
Рубрики: Кулінарія
Етнографія--Кухня
Рівненська область фывфывфыв: АВТЕНТИЧНІ СТРАВИ -- МІКРОПРОЕКТ -- КУЛЬТУРНА СПАДЩИНА КУХНІ
Доп.точки доступа: 2.04
Экземпляры всего: 1 КР (1) Свободны: КР (1) Найти похожие
|
>15.
|
Фестиваль автентичної кухні "Мацик" у Рівному [Текст]> // Волинський Монітор : суспільно-політична газета. - 2021. - № 9/13 трав./. - С. 14
Рубрики: Етнографія--Кухня
Фестивалі--Кухня
Рівне, місто фывфывфыв: ГРОМАДСЬКА ОРГАНІЗАЦІЯ -- АГЕНЦІЯ СТАЛОГО РОЗВИТКУ МІСТА -- ГАСТРОНОМІЧНИЙ ФЕСТИВАЛЬ -- АВТЕНТИЧНА КУХНЯ -- МАЦИК Аннотация: Про фестиваль автентичної кухні "Мацик" в місті Рівне в рамках міжнародного проєкту "Культурна спадщина кухні - просування кулінарних традицій черех професіоналізацію гастрономічної пропозиції Любліна і Рівного".
Доп.точки доступа: 2.04
Свободных экз. нет Найти похожие
|
>16.
|
Якобчук, М. Смакуй рівненське [Текст] / М. Якобчук> // Волинський Монітор : суспільно-політична газета. - 2021. - № 10/27 трав./. - С. 8
Рубрики: Культурно-освітня робота
Етнографія--Кухня
Рівне, місто фывфывфыв: ДЕНЬ ЄВРОПИ -- КОНЦЕРТНО-РОЗВАЖАЛЬНА ПРОГРАМА -- ФЕСТИВАЛЬ АВТЕНТИЧНОЇ КУХНІ Аннотация: Про святкування Дня Європи в Рівному.
Доп.точки доступа: 13.02
Свободных экз. нет Найти похожие
|
>17.
|
Кириловець, В. Як у Рокитному борщ варили [Текст] / В. Кириловець> // Новини Рокитнівщини : Районна громадсько-політична газета. - 2021. - № 28/19 серп./. - С. 12
Рубрики: Позашкільна та позакласна робота
Етнографія--Кухня
Рокитне, селище міського типу--Сарненський район--Рівненська область фывфывфыв: всеукраїнський конкурс "Український борщ - національний бренд кулінарної культури" -- гурток "Юні краєзнавці-етнографи" -- відеофільм приготування борщу -- підсумуи конкурсу -- звання "Кращий респондент" Аннотация: Про участь у всеукраїнському конкурсі "Український борщ - національний бренд кулінарної культури" вихованців гуртка "Юні краєзнавці-етнографи" Рокитнівського ліцею № 3.
Доп.точки доступа: 12.07
Экземпляры всего: 1 КРАЄЗН. ВІД. (1) Свободны: КРАЄЗН. ВІД. (1) Найти похожие
|
>18.
|
Янчин, Н. Підзамчівську затерту капусту оцінили навіть президенти! [Текст] / Н. Янчин> // Сурми Радзивілів : районний інформаційно-аналітичний часопис. - 2021. - № 50/24 груд./. - С. 4
Рубрики: Етнографія--Кухня
Підзамче, село--Дубенський район--Рівненська область фывфывфыв: АВТЕНТИЧНА СТРАВА -- ПРОЄКТ МІЖНАРОДНИЙ -- ПРОЄКТ ТАЄМНИЦІ УКРАЇНИ ДЛЯ ТЕБЕ -- ДАВНІЙ РЕЦЕПТ -- ГАСТРОНОМІЧНИЙ МАРШРУТ Аннотация: Господині з Підзамчівського старостинського округу Радивилівської ТГ, що в Дубенському районі, презентували давній рецепт з автентичної української кухні в Івано-Франківську для дипломатичних гостей, а також високопосадовців держави та потрапили до числа переможців міжнародного культурно-соціального проєкту "Таємниці України для тебе".
Доп.точки доступа: 2.04
Экземпляры всего: 1 КРАЄЗН. ВІД. (1) Свободны: КРАЄЗН. ВІД. (1) Найти похожие
|
>19.
|
100-літній рецепт "Затертої капусти" з Підзамче побачить світ [Текст]> // Рівне вечірнє : Обласна газета. - 2021. - № 52/30 груд./. - С. 20
Рубрики: Етнографія--Кухня
Підзамче, село--Дубенський район--Рівненська область фывфывфыв: ПРОЄКТ МІЖНАРОДНИЙ -- ПРОЄКТ ТАЄМНИЦІ УКРАЇНИ ДЛЯ ТЕБЕ -- ПРЕЗЕНТАЦІЯ ДАВНЬОГО РЕЦЕПТУ -- АВТЕНТИЧНА КУХНЯ -- ГАСТРОНОМІЧНИЙ МАРШРУТ Аннотация: Про господинь з Радивилівщини, що в Дубенському районі, які стали переможцями міжнародного культурно-соціального проєкту "Таємниці України для тебе" та успішно презентували давній рецепт з автентичної української кухні в Івано-Франківську для дипломатичних гостей, а також вищих посадових осіб держави. Страву за рецептом, запозиченим із старовини, готувала Світлана Атаденко, директорка Будинку культури.
Доп.точки доступа: Атаденко, С. \о ней\ 2.04
Экземпляры всего: 1 КРАЄЗН. ВІД. (1) Свободны: КРАЄЗН. ВІД. (1) Найти похожие
|
>20.
|
Янчин, Н. Затерту капусту оцінили навіть Президенти! [Текст] / Н. Янчин> // Скриня : Громадсько-політичний тижневик. - 2022. - № 1/2/6 січ./. - С. 3
Рубрики: Етнографія--Кухня
Підзамче, село--Дубенський район--Рівненська область фывфывфыв: АВТЕНТИЧНА КУХНЯ -- ПРОЄКТ КУЛЬТУРНО-СОЦІАЛЬНИЙ -- ПРОЄКТ ТАЄМНИЦІ УКРАЇНИ ДЛЯ ТЕБЕ -- НЕМАТЕРІАЛЬНА КУЛЬТУРНА СПАДЩИНА -- ТУРИСТИЧНИЙ МАРШРУТ -- ГАСТРОНОМІЧНИЙ МАРШРУТ Аннотация: Про страву автентичної української кухні, яка допомогла господиням Підзамчівського старостинського округу, що у Дубенському районі, потрапити до числа переможців міжнародного культурно-соціального проєкту "Таємниці України для тебе".
Доп.точки доступа: 2.04
Экземпляры всего: 1 КРАЄЗН. ВІД. (1) Свободны: КРАЄЗН. ВІД. (1) Найти похожие
|
|
|